L’Ajuntament de Pego continua desenvolupant noves accions per a reduir les emissions de CO2

Al mes de setembre, tal com ens ha informat la regidora d’Urbanisme i de Medi Ambient, Laura Castellà, s’iniciaran els treballs per a canviar els llums de l’enllumenat públic del polígon industrial, per uns de LED. El projecte està subvencionat per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE, amb 13.000 euros, i inclou altres actuacions.


Com que l’inici de les obres és imminent, la Regidoria té previst reunir-se abans del començament amb les empreses que es troben al polígon. Segons Laura Castellà, la reunió es produirà a finals d’agost.

La millora de l’eficiència energètica en l’enllumenat públic forma part del pla d’actuació creat per l’Ajuntament seguint les pautes del Pacte Europeu d’Alcaldes Pel Clima i l’Energia al que es va adherir Pego en el seu moment.


Els pròxims projectes a executar seran els de canvi de lluminàries a les zones de Sant Bonaventura i de la plaça Maria Cambrils, que es duran a terme a partir del mes d’octubre, mitjançant una altra subvenció de l’IVACE, de 150.000 euros. L’estimació de la reducció d’emissions de les noves llums de LEDa la zona de Sant Bonaventura, la més extensa de Pego, és d’unes 38 tones de CO2 per any. A la plaça de Maria Cambrils es calcula que l’estalvi serà d’uns 926 quilos de CO2 per any.

I hi ha previstes dues actuacions més, que estan a l’espera de rebre altres noves ajudes econòmiques de l’IVACE.

Pel que fa als dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics que van a ser instal·lats al polígon i a la plaça Antic Regne de Valènica, aquesta mesura s’emmarca dins del Pla d’Impuls del Vehicle Elèctric, amb el qual que Ivace Energia subvencionarà enguany un total de 225 punts de recàrrega per a vehicles elèctrics. Segons les dades oficials, així s’estalviarà l’emissió de 3.794,6 tones de CO2 i estalviar 1,6 milions de litres de combustible a l’any a la Comunitat Valenciana.

A la comarca de la Marina Alta Xàbia també es veurà beneficiada per aquest pla posat en marxa per la Conselleria d’Economia Sostenible mitjançant l’Ivace.

1753 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!