Agenda del cap de setmana

L’agenda d’aquest cap de setmana ve marcada per la celebració de FESTES en diferents localitats dels voltants


A la Vall de Gallinera se celebren des del dimarts les festes de Benialí, on avui a les dos de la vesprada es donarà inici al concurs de truita de creïlla. Una hora després començarà una festa remember amb música de les dècades dels 80 i dels 90. De vesprada, a les cinc i mitja, es farà la cursa de cintes i a les set una cercavila amb batucada. A les nou i mitja tindrà lloc la processó i a les onze de la nit una desfilada de moros i cristians, que donarà pas a la revetlla.

Demà dissabte es farà un correbars amb xaranga a partir de les dotze del migdia. De tres a cinc de la vesprada hi haurà jocs d’aigua. I, a partir de les sis tindrà lloc l’ambaixada mora, que donarà pas, a les set, a una cercavila amb batucada.

A les nou i mitja de la nit es farà la processó i, a la mitjanit començarà una desfilada informal de Moros i Cristians. La jornada finalitzarà amb una revetlla a partir de les dotze i mitja de la nit.

La programació d’activitats del diumenge començarà a les huit del matí amb la «despertà», i, després, es faran jocs infantils, a partir de les deu hores. A la una hi haurà bous i, a les sis i mitja de la vesprada, l’última desfilada de moros i cristians.

Les festes de Benialí conclouran el dilluns, dia 12, amb paelles a les dos i una «poalà» per a refrescar-se, a partir de les cinc de la vesprada.

FESTES A EBO

La Vall d’Ebo viu també les seues festes des de divendres passat. Així, doncs, les celebracions finalitzen avui mateix, jornada en què hi haurà paelles a partir de les dos i a la nit, per a tancar les festes, es farà un sopar popular amb l’actuació de «mariaxis», a partir de les nou.


MOROS I CRISTIANS AL VERGER

I altra localitat veïna que es submergeix de ple en les seues festes és el Verger, a on avui se celebra el dia de l’ambaixada. La concentració de les tropes mores i cristianes tindrà lloc a partir de les huit i mitja de la vesprada. L’ambaixada es desenvoluparà a la plaça de l’ajuntament. En finalitzar l’acte hi haurà un sopar popular de germanor a la plaça major. I, a les dotze i mitja de la nit, discomòbil amb dJ’s en directe!

Demà dissabte serà el dia de l’entrada de la Murta al Verger i per a anunciar-ho, al migdia hi haurà un volteig general de campanes.

A les set de la vesprada tindrà lloc l’entrada de la murta amb música, fent cercavila. I ja per arredonir la jornada es farà la nit de paelles, a partir de les deu, al carrer Major. El dissabte es tancarà amb una revetlla amb l’orquestra La Pato a la plaça Major.

El Dia dels Xiquets serà el diumenge. Els més menuts i menudes del poble es concentraran a les deu del matí a la plaça de l’ajuntament i faran una cercavila, amb un grup de percussió. Ja de vesprada, a les cinc, tindran jocs a la piscina municipal, i a les sis es farà la cursa de cintes amb motocicletes.

L’Associació Musical El Verger i la Colla l’Esclat oferiran un concert a les huit i mitja de la vesprada a la plaça de l’ajuntament .

En la recta final del diumenge, hi haurà una macrodiscomòbil al carrer Cervantes, a partir de la mitjanit. I, a les dos de la matinada, El Verger recuperarà la seua cordà, al carrer Duc de Lerma.

El dilluns, 12 d’agost, serà el Dia de Carrosses. La desfilada començarà a les set de la vesprada. Però, abans, a les onze del matí, es disputarà una cursa de cintes amb bicicletes.

La revetlla del dilluns serà a les dotze i mitja de la nit amb l’orquestra Titanic, a la plaça Major.


SETMANA CULTURAL  A ALCALÀ DE LA JOVADA

Hem de parlar també en aquesta agenda de la Setmana Cultural que es desenvolupa a Alcalà de la Jovada per a donar continuïtat a les festes de la Vall d’Alcalà.

Avui divendres, a partir de les huit de la vesprada hi haurà jocs populars i una xocolatada amb coques. A les deu i mitja de la nit s’oferirà una sessió de cinema a la plaça.

Per al dissabte s’ha organitzat una jornada de voluntariat per a la neteja de camins en la zona del segon trail de la jovada. Començarà a les huit en punt i el punt de partida és la plaça Bisbe Vilaplana.

Ja a les huit i mitja de la vesprada La companyia de teatre La Dependent interpretarà l’obra “Fem i desfem” a la plaça Bisbe Vilaplana.

Per a tancar la Setmana Cultural, el diumenge se celebrarà un sopar de germanor, a partir de les deu de la nit a la plaça.


EXPOSICIÓ A L’ATZÚVIA

D’altra banda, aquesta mateixa vesprada, a les huit, tindrà lloc a l’Atzúvia la inauguració de l’exposició titulada Érem, som i serem. Una mostra d’eines del camp i de la llar de temps passats, restaurats per Natalia Pons amb l’objectiu de contribuir a la recuperació del patrimoni cultural. Es podrà visitar al carrer Pont fins al 31 d’agost.1164 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!