L’Ajuntament de la Vall de Gallinera denuncia entrebancs de la Conselleria de Política Territorial a l’activitat hostalera, comercial i turística del municipi

Des del Consistori es feia arribar ahir un comunicat de premsa en què es qualifica com a «nefasta» la gestió d’aquesta Conselleria per la falta de manteniment de la carretera CV-700, via principal de comunicació de la Vall de Gallinera, i per altres actuacions recents que han estat dutes a terme sense cap comunicació amb l’Ajuntament.


El govern municipal (Gent per la Vall) afirma que “són moltes les manifestacions de mala praxi i falta de consideració que té aquesta Conselleria des de fa anys cap a la Vall de Gallinera, un municipi en perill de despoblament i amb un Consistori que disposa de poc personal tècnic per a gestionar les mil i una traves que posa aquesta Conselleria en el dia a dia del Consistori”.


D’un costat, l’Ajuntament de la Vall de Gallinera denuncia el deteriorament de l’estat del paviment i les vores de la CV-700, l’artèria principal de la localitat. D’un altre, assegura que la Conselleria de Política Territorial “ha arrancat els cartells que anunciaven (des de fa molts anys) els diferents restaurants, comerços, cases rurals, etc., sense cap tipus de comunicació al respecte a les parts afectades o a l’Ajuntament”.


A més, a més, en el comunicat es denuncia que “el Consistori també ha estat afectat per l’arrencada de la senyalització de les diferents rutes turístiques del municipi. I, aquesta acció tampoc ha estat comunicada en cap moment per part de la Conselleria. De fet, l’Ajuntament s’ha trobat aquesta senyalització literalment serrada i eliminada del punt en concret d’un dia per a l’altre”.


Amb la seua denúncia, el govern municipal pretén “visibilitzar la falta de consciència per part de la Conselleria a l’hora de procedir. Afirmen que no volen eximir-se de la normativa vigent però troben que la manera de procedir de la Conselleria és una falta de respecte cap a la ciutadania i al mateix consistori que pretén que la Vall de Gallinera, un municipi en perill de despoblament, evolucione”.


A aquestos fets, l’Ajuntament afegeix un altre i és que la Conselleria de Política Territorial ha tancat les terrasses que els establiments d’hostaleria han obert a la Vall de Gallinera amb el consentiment del Consistori, per a poder mantindre la seua activitat complint amb les restriccions imposades per a fer front a la pandèmia.

De fet, en el comunicat s’indica que “la majoria d’ajuntaments del territori valencià ha ampliat el terreny d’ocupació de les terrasses dels bars i restaurants, amb l’objectiu de facilitar que aquest sector puga complir amb la normativa vigent sanitària i al mateix temps no caure en la ruïna econòmica.

La Vall de Gallinera també s’ha sumat, tal i conforme han fet tants i tants ajuntaments, en cedir més espai per a l’ampliació de l’ocupació de les terrasses. La sorpresa del Consistori, ha estat una vegada més, davant de la falta de consciència d’aquesta Conselleria front a la realitat rural, en la que en les últimes setmanes ha procedit a clausurar totes aquelles terrasses temporals vinculades a la normativa sanitària, provocant així una inestabilitat econòmica del teixit hostaler de la Vall de Gallinera”.


En definitiva, el govern municipal denuncia “una falta de tacte i de consideració cap al medi rural perquè, aquestes accions fan que minve el desenvolupament comunitari i socioeconòmic del municipi”. I, finalment, el consistori prega a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat que reconsidere la seua forma de procedir.

 

663 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!