La Marina Alta estrena una biblioteca comarcal online

La MACMA ha creat nou espai web que reuneix les publicacions comarcals d’interés. Es diu la Biblioteca comarcal ‘La Marina Alta’ i naix com un nou servei de consulta i investigació.


Segons s’indica des de la Mancomunitat Cultural de la Marina Alta, aquest projecte començà a idear-se cap a finals del 2019 amb la intenció de recopilar i completar el fons bibliogràfic de publicacions locals i comarcals que la MACMA ja tenia i que s’havia anat nodrint al llarg dels anys amb les donacions dels diferents ajuntaments. L’entitat compta amb publicacions referenciades de 29 municipis de la Marina Alta, com explica el president de la MACMA, Jose Ramiro.


La idea inicial va anar prenent forma i cos al llarg del 2020 fins que a finals d’aquest passat any, l’equip tècnic es va posar en marxa per generar una nova pàgina web on consultar totes les referències que els i les usuàries poden trobar a la seu de la MACMA.


No es tracta d’un biblioteca a l’ús, sinó més bé d’un servei de consulta, on qualsevol persona que estiga investigant puga fer les seues cerques inicials així com rebre l’assessorament tècnic de la MACMA i derivar-lo cap als serveis bibliotecaris, fons locals i arxius de la comarca, així com facilitar els contactes amb altres investigadors locals per a facilitar l’intercanvi de coneixement i l’itinerari de la investigació.


En aquest web, www.bibliotecalamarinaalta.org es pot consultar el fons disponible per a després poder anar a realitzar les consultes pertinents ‘in situ’. A més a més, en un futur permetrà complementar i implementar la informació dels fons locals i materials d’arxius dels pobles de la comarca que ho desitgen. També es pot demanar cita prèvia per a treballar i consultar directament a la seu de la MACMA i, per últim, i una part fonamental, les persones usuàries també es podran convertir en donants dels seus treballs d’investigació.

 

803 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!