L’Ajuntament de Dénia no és partidari de la celebració de l’Octopus Festival al costat de la Marjal

El president d’Acció Ecologista Agró, Joan Sala, es va reunir ahir amb l’alcalde de Dénia, Vicent Grimalt, i la regidora d per a parlar sobre la problemàtica de la celebració del Festival Octopus als terrenys de l’antic Safari Park, zona limítrof entre El Verger, Dénia i Pego.

Segons Joan Sala, l’alcalde a li va manifestar que l’ajuntament de Dénia no va a donar autorització a l’organització del festival de música harcore, anunciat per a celebrar-se del 17 al 20 de juliol, per a ocupar la part dels terrenys del municipi denier.
L’Octopus es farà en l’antic Safari Park, terrenys que estan en zona afectada pel PORN del parc natural de la Marjal Pego-Oliva i que, tal com recalca Joan Sala, està en mig de dos zones protegides, la Marjal Pego-Oliva, i Segària.


Agró considera que l’esdeveniment al costat de la Marjal ocasionar un enorme impacte sobre la fauna del paratge protegit, especialment els ocells com l’àguila pescadora que s’està reintroduint ara a la Marjal, i altres tres espècies en perill d’extinció de les quals ens parla Joan Sala.


L’ONG s’ha adherit a la denúncia que ha presentat a la Fiscalia Provincial de València l’Associació per a la Defensa de la Natura al sud de València. Aquests dos grups ecologistes coincideixen que el tràfec de públic, (els organitzadors han parlat de 15.000 persones), i la música a tota potència posen en perill als ocells de la Marjal de Pego-Oliva.

Joan Sala afirma que la denúncia ha estat ampliada, i que els dos col·lectius ecologistes no van a parar fins que aconseguisquen que l’Octopus en faça a un altre lloc.

A més de la denúncia i la reunió mantinguda ahir amb l’alcalde de Dénia, Agró té previst escriure a l’alcalde del Verger per a informar-li de l’impacte que podria tindre el festival en la fauna de Segària. L’objectiu de l’ONG és aconseguir que es faça a un altre lloc.


Pel que fa a l’encontre ahir a l’ajuntament de Dénia, sembla que el govern municipal denier té seriosos dubtes sobre la celebració del festival, tant pel seu impacte en la Marjal, com en tota la zona que afecta a tres poblacions de la comarca com són El Verger, Pego i Dénia.

L’alcalde va fer patent que no és gens partidari que se celebre un festival al costat del parc natural i dins la seua zona d’amortiment d’impactes. Grimalt va informar a Joan Sala que la conselleria de Medi Ambient li ha confirmat que, de moment, els organitzadors no han fet cap sol·licitud d’autorització. A més, la conselleria s’ha compromés a tindre en compte les renuències de l’Ajuntament de Dénia, que adverteix de l’impacte al parc natural, els previsibles problemes d’accés i el col·lapse de la carretera i la falta d’un pla d’evacuació.
1187 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!