L’àguila Estell compleix el seu primer any de vida dissabte dia 16

Entre les activitats programades, un programa especial de Ràdio Pego, dimecres dia 27 d’abril des de la Muntanyeta Verda.

Si habitualment és el centre d’atenció de totes les mirades, aquest cap de setmana ho serà encara més. Perquè Estell és la primera àguila pescadora que arriba a complir i celebrar un any de vida de totes les que s’ha intentat reintroduir al parc natural de la Marjal Pego-Oliva des que es va iniciar el projecte al juny de 2019. Una efemèride que serà celebrada amb un programa replet d’actes en el paratge natural durant el cap de setmana.

Per a aquesta ocasió tan especial s’ha organitzat dues jornades destinades a públic familiar, amb activitats de 17 a 20 hores, que han estat preparades per la Fundació Migres i que compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Pego i Oliva, així com de la Generalitat Valenciana.

Tant per al dissabte 16 com per al diumenge 17 s’ha programat una sèrie de tallers amb els quals es podrà conéixer millor l’ocell que regna sobre la marjal, així com l’entorn natural que l’envolta. També se celebrarà, en tots dos dies, una Gimcana de Pasqua i la festa culminarà amb un berenar amb pastís d’aniversari inclòs.

La regidora de Medi Ambient, Laura Castellà, ha manifestat que “A més de celebrar l’inici, ara fa un any d’una aventura tan especial com és la recuperació d’una espècie, desapareguda durant tants anys de les nostres terres, es tracta de donar continuïtat a aquesta primera peça d’un projecte importantíssim i emocionant que ens ajuda a conéixer millor la fauna i flora del nostre entorn natural”. La regidora recalca, a més, la “importància que xicotets i majors coneguen el projecte perquè prenguen consciència en la cura de la naturalesa”.

Les places per a participar en aquest especial aniversari són limitades, es requereix una inscripció prèvia. S’ha d’escriure al correu info@fundacionmigres.org o enviar un whatsapp al número 679 76 19 70.

Estell dona ales al projecte de reinserció de l’àguila pescadora en el paratge natural en el qual treballen de la mà el Servei de Vida Silvestre de la conselleria de Medi Ambient, la Fundació Migres, els consistoris de Pego i Oliva i la Fundació Iberdrola.

“Estell sembla que té més vides que un gat”, així defineix Itziar Colodro, membre de la Fundació Migres, l’odissea en la qual s’ha convertit el primer any de l’au rapaç. No ha sigut fàcil, de fet les estadístiques juguen en contra seua, perquè tan sols el 12% de pollets sobreviu al primer any, “ha sigut un miracle, perquè a Estell li donàvem un percentatge de supervivència de tan sols un 6%”, explica Colodro.

El principal enemic d’aquesta au rapaç ha sigut l’entramat elèctric que campa a plaer per tot el món. Colodro explca que “En la Marjal s’ha aconseguit retirar les torres d’alta tensió, però quan Estell realitza llargs vols, s’enfronta a moltíssimes complicacions. De fet va tindre un greu contratemps que li va danyar seriosament una de les seues potes”.

L’aniversari d’Estell també se celebrarà a través de les nostres ones. Ràdio Pego es traslladarà al parc natural el dia 27 d’abril, per a emetre, a partir de les 11 del matí, un programa especial en el qual participaran tots els actors del projecte de reintroducció de l’àguila pescadora en la Marjal. El regidor de comunicació, Ricardo Sendra, ha comentat al respecte que la intenció de la iniciativa és “donar a aquesta fita la importància que té i esperem que el missatge, el suport a la naturalesa, arribe a tots els racons i res millor que fer-ho a través de la ràdio”.

 

777 Visites
Hola!!