El mes de maig s’encetarà a Pego amb una setmana plena d’activitats

Creama, Turisme, comerciants i hostalers i l’Ajuntament de Pego han treballat colze amb colze per a organitzar una programació que omplirà de contingut i atractius la setmana amb què s’enceta el mes vinent. Coincidiran al mes de maig, per primera vegada, la Fira del Comerç i les Jornades Gastronòmiques de l’Arròs Bomba i Bombó, esdeveniments que aniran acompanyats, a més, de la tercera edició del concurs ràpid de pintura. Per a acabar d’arredonir-ho, el dissabte 7 de maig tindrà lloc també la cursa de Pego de la Volta a Peu de 2022, tal com ha explicat el regidor de Promoció Econòmica, Turisme i Comerç, Ricardo Sendra.


Quant a les jornades gastronòmiques dedicades al producte estrela de la Marjal, s’encetaran el dimecres 4 de maig, i s’allargaran fins al dia 8. De moment, són set els restaurants que aposten per oferir menús en els quals l’ingredient principal seran l’arròs bomba i bombó de Pego. Tot i que encara es podrien sumar més.


Els preus dels plats i menús els marcarà cada establiment, però, Mònica Miralles, del bar El Moss ha indicat que estaran entre els 12 i els 20€. Per a gaudir d’aquestes jornades gastronòmiques caldrà fer reserva prèvia. La graella es podrà consultar en el web de l’Ajuntament de Pego així com a les xarxes socials dels restaurants participants i l’associació d’hostalers de Pego. Escoltem a Mònica Miralles i a José Dominguis, del Zorrilla.


Pel que fa a la Fira del Comerç Local, se celebrarà diumenge 8 de maig. Un esdeveniment que organitza la regidoria de Comerç i Creama, amb la qual col·labora l’Associació de Comerciants i Professionals de Pego i que financen la Diputació d’Alacant i l’Ajuntament de Pego. Al passeig Cervantes els comerços pegolins instal·laran 27 aparadors per a mostrar els seus productes i serveis. I, a més, a més, l’esdeveniment inclou un fum d’activitats relacionades. Una d’elles és la tercera edició del concurs de Pintura Ràpida. De fet, el programa de la jornada començarà a les 9 del matí amb la recepció de les persones participants. També el diumenge hi haurà a Pego una trobada nacional de patchwork, que es farà al mercat municipal.


La fira serà inaugurada oficialment a les 10 del matí. I mitja hora després es farà el lliurament dels premis a 4 persones que guanyen un sorteig que es posarà en marxa a través de Facebook de l’Ajuntament de Pego. Segons ha indicat la tècnica de Creama, Alicia Carbonell, per a participar caldrà compartir la publicació del cartell de la fira de comerç que farà l’ajuntament.


Continuant amb el programa de la jornada, durant la resta del matí hi haurà dues activitats, també organitzades per comerços locals: un demostració de pintures i un taller sobre la llum. I a la una de la vesprada es donarà pas a una actuació musical en directe, protagonitzada pels cantants Enric i Abril.


I ja de vesprada, a les 16 hores, a l’Espai Veïnal se celebrarà l’exposició de les obres que participen en el III Concurs de Pintura Ràpida. En aquesta edició hi haurà tres premis, un primer de 600 euros, el segon de 350 i un tercer de 350 euros. “Apostem per donar-li cada vegada més importància a aquest certamen”, remarca el regidor de Comerç i Creama, Ricardo Sendra. Mitja hora més tard, a les 16.30, hi haurà un altre taller, de cosmètica en aquest cas, organitzat per un altre comerç local. I a les 17 hores es farà un contacontes per als més xicotets i xicotetes.

A l’Espai Veïnal, a les 18 hores s’entregarà els premis del concurs de pintura i també a la mateixa hora se celebrarà la clausura de la Fira de Comerç.


I, a tot això, se suma, que el diumenge 8 de maig, membres de l’associació sense ànim de lucre, Mans Unides, duran a terme en una venda solidària.

 

886 Visites
Hola!!