Estell ja té un any

Estell, la nostra àguila pescadora resident a la Marjal Pego-Oliva, des del passat dissabte ja té un any de vida entre nosaltres i tot i haver tingut algunes complicacions ho ha aconseguit.

Este cap de setmana a la Muntanyeta Verda s’ha dut a terme un esdeveniment especial, hem celebrat el primer aniversari d’Estell, l’àguila pescadora (Pandion haliaetus) reintroduïda ala nostra marjal. Estell prové de les Illes Balears i forma part del projecte de reintroducció de l’espècie al Parc Natural de la  Marjal Pego-Oliva, dirigit pel Servei de Vida Silvestre de la Conselleria de Medi Ambient de la Generalitat Valenciana .

Promogut pels Ajuntaments de Pego i Oliva, organitzat per la Fundació Migres, junt a la Fundació Iberdrola i amb la col·laboració de la Generalitat i Magic & Nature l’esdeveniment ha estat tot un èxit. Des del parc ens diuen «que ha estat un cap de setmana molt esperat per a l’equip i els col·laboradors del projecte, per fi Estell complia un any de vida, i tenim la sort de poder celebrar-lo amb la seua presència al parc, ja que no va migrar com fan normalment els exemplars d’aquesta emblemàtica espècie».

L’activitat es va realitzar dissabte i diumenge i constava d’una gimcana, al voltant de la Muntanyeta, en la que es realitzaren una serie de tallers on els més menuts havien de buscar i acompanyar als amics d’Estell al seu aniversari. En els tallers van poder fer des de caretes d’Estell fins a menjadors biodegradables per a ocells.

En acabar la gimcana tot el grup va pujar dalt de la Muntanyeta Verda on es va reproduir un emblemàtic vídeo contant la vida d’Estell i després, es va fer un berenar per a tots els assistents amb pastís d’aniversari inclòs. En l’acte del diumenge va estar present l’alcalde de Pego, Enrique Mol,l i també la regidora de medi ambient, Laura Castellà.

Des de l’organització volen agrair als dos Ajuntaments per la possibilitat de realitzar actes com este que apropen i sensibilitzen a la població sobre la importància que té una espècie com esta per a la biodiversitat en els aiguamolls mediterranis. Finalment, destaquen la gran tasca dels voluntaris/-ies del projecte que, diuen, és molt necessària per aconseguir amb èxit la reintroducció de l’àguila pescadora en les nostres terres.

Ja tant sols ens resta una cosa a dir; Estell, felicitacions i per molts anys!!

770 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!