El Consell i l’Ajuntament estudien vies per a la regeneració del casc antic de Pego

Aquest matí el vicepresident segon del Consell i Conseller d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, s’ha reunit amb l’alcalde, Enrique Moll, i altres membres de l’equip de govern per tal d’iniciar una col·laboració conjunta, la qual facilite una regeneració urbana del municipi. Des del consistori pegolí se li ha traslladat al conseller la necessitat de rehabilitar el casc antic i s’ha parlat també de la possibilitat d’ampliar el parc públic d’habitatges oberta pel fet que la SAREB, la Societat de Gestió d’Actius Procedents de la Reestructuració Bancària, ha passat a ser de gestió pública.

Illueca ha manifestat que la recuperació dels cascs antics són una prioritat estratègica, motiu pel qual la Conselleria estudiarà les vies per a fer arribar els fons que facilitaran a Pego renovar el seu centre urbà.

En la mateixa línia, l’alcalde, Enrique Moll, ha comentat que l’equip de govern aposta per la renovació front a l’ampliació urbanística. Sembla que ja s’està treballant en algun projecte de rehabilitació d’edificis públics i carrers que necessitarà dels fons públics que la Conselleria posa a l’abast dels municipis, com les ajudes del Pla Conviure.

A més, a més, el vicepresident segon ha posat l’accent en què la SAREB té habitatges a Pego, -una trentena segons la regidoria d’Urbanisme-, i ha anunciat que la Conselleria treballarà junt amb l’ajuntament perquè passen a formar part del parc públic per a ser posats a la disposició de la ciutadania.

Durant la seua visita, Héctor Illueca va estampar la seua rúbrica en el llibre d’honor de la Vila de Pego, línies en les quals va tindre un record per a l’alcalde socialista Aquilino Barrachina.

659 Visites
Hola!!