L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències recomana extremar les precaucions enfront de la persistència de l’onada de fred

Les comarques de l’Alcoià, el Comtat, la Vall d’Albaida, la Marina Alta i Baixa i l’Alt Vinalopó són les més afectades per la neu i on s’ha establit emergència situació 0 i 1 per les complicacions que s’han produït en la xarxa viària. El telèfon 112 Comunitat Valenciana ha rebut 690 telefonades relacionades amb l’episodi meteorològic de fred i neu.

L’Agència de Seguretat i Resposta a les Emergències, a través del Centre de Coordinació d’Emergències (CCE), ha emés un nou avís als municipis de la Comunitat Valenciana, especialment en les zones més afectades de l’interior de València i nord de la província d’Alacant, i als organismes amb competències en la gestió de les emergències, perquè s’extremen les precaucions i es realitze seguiment de les incidències i necessitats de la població davant de la persistència de l’onada de fred.

El director general de l’agència, José María Ángel, hi ha recordat que la base de les actuacions davant de la previsió de nevades és la prevenció i, per tant, s’ha de mantindre la necessària atenció i el seguiment de tots els avisos meteorològics i dels que es remeten des del CCE per a dur a terme una reposada adequada en cada municipi.

En estos moments, seguix activa la situació de preemergència per nevades nivell roig en l’interior de València i el nord d’Alacant. En la resta de la Comunitat Valenciana, el CCE ha establit la
preemergència per nevades nivell taronja.

En les comarques de l’Alcoià i el Comtat es manté l’emergència situació 1 per la complicació que han produït les nevades en la xarxa viària. En la Vall d’Albaida,
La Maria Alta i Baixa i’ L’Alt Vinalopó estan en situació 0.

Segons el Procediment d’Actuació enfront del risc de Nevades, en situació 0 les màquines llevaneu comencen a treballar i en situació 1 es requerix la constitució del Centre de Coordinació de Carreteres per a coordinar tots els recursos mobilitzats per les distintes administracions competents en l’àrea de carreteres i així, fixar itineraris de neteges i els àmbits d’actuació.

En concret, la Generalitat, a través de la Conselleria d’Obres Públiques, té preparat un dispositiu de 19 màquines llevaneu, 250 tones de material fundent i un operatiu escalable que s’incorporarà addicionalment, segons la intensitat de l’episodi.

El 112 Comunitat Valenciana ha rebut fins al moment un total de 690
telefonades relacionades amb l’episodi meteorològic de fred i neu. El nombre més gran de telefonades es concentren en la província d’Alacant amb 460 atencions, seguides de les 203 originades a la província de València.

Les previsió de l’Agència Estatal de Meteorologia és que el risc de nevades en les pròximes hores es desplace cap a l’interior nord de València i interior nord de Castelló. Contínua activa també la preemergència per fenòmens costaners que, segons Aemet, es preveu que seguisquen produint-se fins al diumenge.
Este dijous, a més s’ha establit risc nivell groc per pluges i fort vent en el litoral de tota la Comunitat Valenciana.

Davant d’esta situació meteorològica adversa, provocada per l’onada de fred, José María Ángel ha insistit en el fet que no es realitzen desplaçaments innecessaris i a seguir les recomanacions de Protecció Civil i el 112 Comunitat Valenciana a través del seu
compte de twitter @gva112 i en la pàgina web.

1691 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!