Tere Ferrando Pérez mostra allò més tradicional del món agrícola en la seua exposició

Es pot veure fins el 3 de febrer, dissabte, en horari de dilluns a dissabte de 10 a 13h i de 17 a 20h., al Centre d’Exposicions Museu d’Art de Pego. El dia de la inauguració va ser moltíssima la gent que es va apropar fins allí per no perdre’s la tria de peces elegides per l’autora pegolina, Tere Ferrando Pérez.

P1290632«Súper, súper, súpercontenta estic perquè es nota que la gent aprecia la meua pintura i, a mi», manifestava visiblement emocionada l’artista pegolina Tere Ferrando Pérez divendres passat, durant la inauguració de la seua exposició de pintures al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego, a la que van acudir moltíssim pegolins i pegolines.

Tere pinta «des de xicoteta». Va començar amb les aquarel·les i, a partir dels 17 anys, va passar a materials i tècniques més arriscats. Des d’aleshores no deixat el pinzell. La mostra que es pot veure fins dissabte, 3 de febrer, al Centre d’Exposicions està composada, en bona part, per quadres que reflectixen «els costums i les tradicions que tenim al poble i a la nostra contornà com, per exemple, l’escaldà de la pansa […], els colomers dels terrats de les cases o el conreu de l’arròs», explicava l’autora.

P1290625P1290650P1290649P1290643

Esta temàtica beu directament de la seua pròpia experiència i és que, contava a Ràdio Pego, Tere Ferrando Pérez, a sa casa «sempre han sigut llauradors» i plasmant-ho al llenç és la seua manera de defensar «les nostres arrels». El punt d’inflexió, però, perquè l’artista pegolina es decante per esta temàtica és la mort de son pare.

P1290630P1290629L’exposició de pintures de Tere Ferrando Pérez, però, també inclou una part religiosa que mostra els quadres realitzats per la pegolina de l’Ecce-Homo o Sant Sebastià. Sobre este últim, explicava Tere que el considera també un sant molt pegolí perquè, la seua família sempre ha tingut terres pròximes a l’ermita de Sant Sebastià. Aprofitava l’ocasió per manifestar el seu desig perquè l’eixa ermita es restaurara perquè, tot i ser conscient que no és una qüestió de la seua competència.

P1290637P1290646Tere Ferrando Pérez, però, no només pinta llenços, sinó que també pinta sobre vidre i taulell ceràmic, a més de modelar fang. És per això que l’artista pegolina convidava a tot el món a apropar-se a la seua exposició, però sobretot, perquè en ella les persones amb més edat «podran recordar la seua vida» i les de menys edat «podran vore com era la vida d’abans».

La regidora de Cultura, Laura Castellà, manifestava el dia de la inauguració que «és una alegria que el Centre d’Exposicions estiga aixina de ple» i constatava que la causa era «que l’autora és pegolina». És per això que Castellà animava a tot el món que a Pego es dedique a l’art plàstic a que «vinga a exposar ací perquè la recompensa és molt gran».

 

2186 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!