“L’actitud respecte al tabac ha canviat”

És una de les conclusions a les que arriben les monitores de l’aula del tabac que promou la Conselleria de Sanitat, Salut pública de Dénia i en la que col•laboren les regidories de Sanitat i Educació.
L’aula del tabac va tornar a visitar Pego divendres passat, 4 d’abril. Amb ella, el saló d’actes de la casa de Cultura es va tornar a omplir de xiquets i xiquetes per escoltar el que els han d’explicar sobre el tabac. Maria Elena, una de les encarregades d’eixa tasca, explicava a Ràdio Pego que l’aula del tabac té com a finalitat “que els xiquets no comencen a fumar, que tinguen una noció clara que el tabac és perjudicial per a la salut”. Comentava que la diferència entre els joves i els seus pares és que, estos últims “van créixer en una informació de què el tabac no era tan dolent com pensaven. No provocava cap malaltia”. Oposadament, els i les joves de hui en dia, sobretot si passen per l’aula del tabac, “creixen sabent que el tabac és perillós, que hi ha una llei que protegix a qui no fuma i això és perquè s’ha demostrat, mèdicament, que el tabac perjudica”.
L’aula del tabac, però, no proporciona una xerrada a l’ús, sinó que s’experimenta, el jovent interactua amb les seues monitores. L’aula del tabac porta una “màquina que fuma perquè puguen vore de primera mà que el tabac perjudica” i “la casa, que està molt bruta amb una cigarreta mig apagada per comprovar com es queda la casa”. Estos dos experiments i els panells que els recolzen tenen com a objectiu que el xiquet o la xiqueta “no comence a fumar. Perquè tinga la informació i puga dir no basant-se en coses reals”, comentava Maria Elena.
Davant la ràpida instauració de la cigarreta electrònica, Ràdio Pego s’interessava per si l’aula del tabac l’havia incorporat. La tècnica negava la major. No obstant això, si que introduixen la idea que “quan una persona ha de fumar una cigarreta electrònica, de normal és per a deixar de fumar” i el millor és parlar amb el metge. Així mateix, indicia en el fet que actualment encara està investigant-se i “quan una cosa està investigant-se, s’ha de parar”.683 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!