L’Acadèmia Valenciana de La Llengua premia el valencià de Ràdio Pego.

La principal institució cultural de la Comunitat Valenciana en matèria lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha atorgat per segon any consecutiu una subvenció a Ràdio Pego per la seua difusió de la llengua i varietat i qualitat dels programes fets en valencià. A més Ràdio Pego ha obtingut el 99% màxim de subvenció que atorga la Generalitat i es converteix en el tercer mitjà de comunicació de tota la Comunitat en quantitat percebuda i en l’únic de la Marina Alta que ha rebut la subvenció. Avuí comencem l’informatiu parlant d’aquesta casa, de Ràdio Pego i ho fem amb molt orgull perquè la principal institució cultural de la Comunitat Valenciana en matèria lingüística, l’Acadèmia Valenciana de la Llengua, ha otorgat per segon any consecutiu una subvenció a Ràdio Pego per la seua difusió de la llengua i varietat i qualitat dels programes fets en valencià. A més Ràdio Pego ha obtingut el 99% màxim de subvenció que atorga la Generalitat i es convertix en el tercer mitjà de comunicació de tota la Comunitat en quantitat percebuda, per damunt del mitjans de comunicació de poblacions molt més nombroses com ara Radio Cocentaina o l’associació cívica i cultural Tirant lo Blanch.

A més Ràdio Pego és l’únic mitjà de la Marina Alta que ha obtingut una subvenció de la Generalitat per la utilització de la seua llengua. El regidor de mitjans de comunicació de Ràdio Pego, el nacionalista Joan Carles Cambrils ha felicitat a treballadors i col.laboradors de l’emissora per aquest èxit conjunt que premia “la tradició de l’emissora local i la gestió dels darrers anys”.

Cambrils també ha destacat l’augment de la música en valencià que ofereix Ràdio Pego no sols en programes molt arrelats i de gran prestigi com “La Manta al Coll”, que és exportat a altres ràdios municipals, sinó en la totalitat de programes de la graella i ha afegit que s’ha de continuar en aquesta línia perquè cada vegada hi ha menys mitjans que són altaveus de la música en valencià i català i eixa és una tasca d’un mitjà de comunicació pública, per damunt d’interessos econòmics.

Finalment, Joan Carles va indicar que Ràdio Pego és un exemple i una illa a la Marina Alta on el 40% de la població és extranjera i on és més fàcil escoltar una emissora en anglès o alemany que en valencià i espera que la tasca de Ràdio Pego també siga positiva per als nouvinguts i respetada per tots. Al respecte va criticar l’actitut de regidors estrangers, en referència a Tonni Cabban de Xàbia i a la primer tinent d’alcalde de Poble Nou de Benitatxell, que tenen una actitut imperialista i de menyspreu cap a la cultura i la llengua valenciana.

La resolució ha estat publicada en el Butlletí de la Generalitat i feia referència a les ajudes al foment i ús del valencià en les emissores locals de ràdio i en publicacions escrites de caire local, comarcal o temàtica especialitzada. Ràdio Pego ofereix la totalitat de la seua programació en valencià i la temporada passada va incorporar a la graella un nou programa “Pessic de Llengua” encaminat a millorar l’utilització del Valencià evitant castellanismes i barbarismes. A més Ràdio Pego ha col•laborat en tots els concerts de música en valencià realitzats a poblacions de la Marina Alta.
429 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!