L’absència de metges en els centres de salut obligarà als infermers a atendre els malalts

Un avís als ambulatoris de Murla i Orba adverteix que “no es troben facultatius per a substitucions de vacances”
En ple mes de juliol i amb l’allau de turistes en la Marina Alta, la Conselleria de Sanitat segueix sense garantir l’arribada de metges substituts als centres de salut així com a l’hospital comarcal. Les dificultats per a atraure personal sanitari cada estiu pareix que enguany s’han agreujat. En el centre de salut de Murla, on els veïns comparteixen un facultatiu amb els municipis veïns de Benigembla i Parcent, ha aparegut un avís que alerta que «a partir de la data i a causa de la dificultat de trobar facultatius per a l’adequada suplència de les vacances del metge d’atenció primària de la seua localitat, és probable que algun dia no disposen del servei de metge ordinari, sent ateses les demandes pel servei d’infermeria, que actuarà segons siga procedent el cas» .


És a dir, que quan un pacient vaja al centre de salut per a ser atès per un metge, pot trobar-se amb la sorpresa que ha de valorar el seu estat de salut un infermer. Però, a més, «també es veurà afectat el servei d’atenció continuada -d’urgències- que es presta en el centre de salut d’Orba des de les 15 hores fins a les 8 hores del dia següent i les 24 hores en els dies festius i diumenges» . En l’avís també s’intenta tranquil•litzar la població perquè «en cap cas quedaran desatesos» encara que, en la nota, no s’especifica quines mesures van a prendre’s perquè els veïns d’estes poblacions no queden desemparats enfront d’un servei sanitari precari en el que s’evidencia falta de personal.

Finalment, en l’avís als ciutadans s’aclareix que «es treballa per a minimitzar les conseqüències que comporta l’escassetat de facultatius i espera que en breu termini puga superar-se esta carència, amb la normalització de totes les prestacions i serveis» .
El sindicat CC OO ja va alertar abans de començar l’estiu que la conselleria no preveia la substitució del personal que se n’anava de vacances en atenció primària, és a dir, en els centres de salut. I un dels principals motius era que la conselleria no aconsegueix atraure als facultatius fins a la Marina Alta a l’estiu.
Els sindicats també denuncien que esta situació obliga als metges a doblegar torns en alguns municipis com Calp o Benissa per a no desatendre els pacients.
La població en la Marina Alta durant l’època estival arriba a duplicar-se i inclòs triplicar-se en alguns municipis pel seu caràcter turístic. L’absència de facultatius en alguns centres de salut provoca que el servici de col•lapse. Una situació que es repeteix estiu després d’estiu però a la que no es posa solució.
320 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!