Imma Femenia menció d’honor del X Premi de Pintura de la Fundació Mainel

Aquesta pegolina de 21 anys està en 4t de Belles Arts, però, tot i encara no haver acabat la carrera, tot apunta a què arribarà lluny. Ha estat una de les 10 mencions d’honor del X Premi de Pintura la Fundació Mainel, una fundació benèfica i cultural, constituïda en 1990. A més, Imma Femenia és l’autora de la portada del llibre de festes 2007. Imma Femenia és una jove de Pego, de 21 anys que està cursant 4t de Belles Arts. Els informatius de Ràdio Pego la trauen a relluir perquè ha estat una de les 10 mencions d’Honor del X Premi de Pintura de la Fundació Mainel. Una fundació benèfica i cultural constituïda el 1990 a València que realitza activitats en un àmbit territorial no limitat al de la Comunitat Valenciana. Entre d’altres àrees, realitzen Cooperació al Desenvolupament, amb projectes es duen a terme, fonamentalment, a Amèrica Central, Àfrica i Europa de l’Est. I que ha de veure un premi de pintura en aquesta Fundació? Doncs expliquen des d’aquesta que la fórmula d’un premi per a artistes menors de 35 anys obeeix a l’interés de la Fundació Mainel per a encoratjar la tasca creativa dels que poden realitzar una proposta jove i coherent a un públic interessat per l’actualitat de la plàstica, com és el cas d’Imma Femenia.

El Premi Fundació Mainel de Pintura vol ser l’empremta d’una comunicació: una proposta de diàleg, una incitació a què l’espectador s’interrogue i interrogue les obres; que realitze una síntesi personal que tempere els missatges contraposats; una lectura des d’una altra lectura. Imma Femenia creu que els concursos de pintura no són importants, però considera que tenen el seu paper, com és el cas de donar a conèixer l’obra d’algú que fins ara era anònim, com podria ser el seu cas. Aparèixer en un catàleg o en un mitjà de comunicació és un primer pas, assegura.

D’entre totes les disciplines artístiques que ofereix la carrera de Belles Arts, Imma Femenia ho té clar, prefereix la pintura, per les possibilitats materials i expressives a les que permet arribar. Assegura que la carrera no la va triar premeditadament, va descobrir que era el que volia fer, a poc a poc, d’una manera no premeditada.

Imma Femenia, a més d’haver estat menció d’honor del X Premi de Pintura de la Fundació Mainel, també ha estat l’autora de la portada del llibre de festes de Pego 2007. Una aposta de Rafel Ruiz, animador cultural de l’ajuntament de Pego que va confiar en aquesta jove promesa de la pintura. La simbologia és clara: l’Ecce-Homo, el patró del poble. Més concretament la capa que tant el caracteritza.

Femenia és optimista en quant al futur professional que li pot oferir la pintura. Assegura que amb constància, és pot aconseguir el que una persona vol.

323 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!