La XXVII Baixada del Bullent no s’acovardeix davant el fred

La previsió segons Aemet és que dissabte no se superen els 10 graus positius a les hores centrals del dia, no obstant, ahir hi havia 15 embarcacions inscrites per a baixar les aigües del Bullent enmig de l’onada de fred. Enguany hi haurà premi per a l’originalitat de la construcció, dotat amb 150 euros i a la millor disfressa, dotat amb 100 euros.
Des de fa 27 anys el dissabte anterior a Carnestoltes, a Pego, les tranquil•les aigües del riu Bullent seran abordades per un nombre indeterminat d’embarcacions fetes amb material no contaminant i carents de motor, que tenen com a principal característica la seua aparença divertida. I és que, tot i que la Baixada del Bullent va nàixer amb l’esperit de netejar el riu i d’ahí que siga requisit imprescindible no utilitzar cap material contaminant en la construcció de les embarcacions per a poder participar, a aquest esperit se li ha anat afegint a mesura que han passat els anys l’esperit carnestolenc, sobretot per la proximitat a dit esdeveniment, ja que es va triar, en aquells inicis, ja fa 27 anys, el dissabte previ a Carnestoltes perquè reeixira més la proposta. I aquest esperit de disbauxa el posen de manifest el premis que es concedeixen i que recordava el regidor de Festes, Raül Tamarit, “a la millor embarcació, 150 euros i a la millor colla de gent disfressada, 100 euros”. Reconeixia que “la quantitat no és molt important, però és un al•licient més que hem intentat posar per a la festa”.

Sobre el jurat que elegirà l’embarcació més original i la millor disfressa, recordava el regidor de Festes que està integrat per tres persones anònimes que no tenen res a veure amb les barques que puguen participar.

Raül Tamarit informava que ahir dijous hi havia inscrites 15 embarcacions, la majoria d’elles naturals de Pego i la resta d’Oliva. I recordava que “la gent que no s’apunta pot baixar també sense entrar en el concurs”. El regidor de Festes apuntava com a hora d’inici serà la 1 de la vesprada i explicava que “són dos hores de baixada”.

Tamarit convida a tota la gent a acudir a veure aquest esdeveniment tan singular que es dóna a les aigües del Bullent, al si del Parc Natural de la Marjal Pego-Oliva, ja que “és el primer dia de Carnestoltes, l’inici de la nostra festa”. Confiava el regidor de Festes que no faça tant de fred com aquestos dies, tot i que la previsió meteorològica de l’Agència Estatal de Meteorologia indica que dissabte hi haurà una màxima de 10 graus positius. Això sí, també indica que a les hores centrals del dia no hi haurà vent. Només cal que es complisca.
508 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!