La XII Fira de Comerç de Pego repercutix en una millora de l’economia local

La inauguració de la fira va comptar amb la presència del Director General de Comerç i Consum, Natxo Costa, la Senadora Encarna Llinares, el diputat a les Corts, Josep Nadal, la Gerent de Creama, Rosario Dondaris, el Gerent de la MACMA, Jovi Lozano-Seser i altres representants de la comarca que van acompanyar l’equip de govern i altres regidors de la corporació municipal dissabte passat, durant les primeres hores de la XII Fira de Comerç de Pego. El bon oratge, les variades activitats complementàries i tot el que mostrava el comerç local i les associacions va propiciar una important assistència de públic durant tot el cap de setmana.
Aproximadament a les 11.30 de l’assolellat matí de dissabte s’inaugurava la XII Fira de Comerç de Pego amb la presència del Director General de Comerç i Consum, Natxo Costa, la senadora Encarna Llinares, el diputat pegolí Josep Nadal, la gerent de Creama, Rosario Dondaris i el gerent de la MACMA, Jovi Lozano-Seser, a més d’altres representants institucionals de pobles veïns, que van acompanyar l’alcalde, Enrique Moll, la regidora de Comerç, Creama i Turisme, Rosa Maria Ferrer i a una completa representació de l’equip de govern i altres regidors de la corporació municipal. El grup va visitar el cor de la XII Fira de Comerç de Pego, situat al recinte del mercat municipal on van poder comprovar l’ampli ventall de serveis que s’oferixen a Pego.
En acabar la visita a l’interior de la Fira de Comerç, després de saludar i conèixer tots i cadascun dels més de 20 establiments que exposen, el Director General de Comerç i Consum, Natxo Costa, va destacar que les Fires de Comerç «són fonamentals per tal que, d’una banda la clientela habitual ho perceba com una festa, perquè el comerç local el que fa és tornar-li a la societat una activitat quasi, quasi lúdica. I després també és fonamental perquè, la clientela no habitual conega l’ampla oferta que hi ha, en este cas a Pego, i que per tant, s’acostuma a fer ús dels comerços que hi ha al poble i això repercutisca en una millor economia en la localitat i per tant en una millora per a la societat».
La senadora socialista, Encarna Llinares, felicitava a l’alcalde i al poble de Pego «per l’avanç que està produint-se en este poble». La XII Fira de Comerç, assenyalava Llinares, «és una mostra més de com s’ha d’apostar pel comerç, per la mitjana i xicoteta empresa perquè és el futur del nostre país».
Rosario Dondaris, gerent de CREAMA, ressaltava la consolidació de la Fira de Comerç de Pego tenint en compte que hui s’inaugura la dotzena edició. «Es treballa molt per organitzar este esdeveniment en el participa l’Associació de Comerciants, les tècnics de Creama i la regidoria de Comerç de Pego, però el cert és que és un esdeveniment important perquè ajuda a difondre les empreses, els comerços del poble i contribuïx a la seua consolidació».
El gerent de la MACMA, Jovi Lozano-Seser, també present en la inauguració de la XII Fira de Comerç de Pego, declarava que és «una oportunitat que tenim a nivell festiu, a nivell de desenvolupament integral dels pobles, ajuntar tots eixos components». Defensava que les «fires siguen l’epicentre de la promoció econòmica dels pobles, però també de la cultura». I ressaltava totes eixes activitats complementàries que dinamitzen la fira. Lozano-Seser assegurava que les fires «són una oportunitat per a tindre una aproximació al poble i, quan ve gent d’altres pobles, fer comarca, ja que la Fira és un escenari per tot allò que vulguem representar».
L’alcalde de Pego, Enrique Moll, destacava que l’Ajuntament el que ha de fer és «promocionar als comerciants de Pego» i subratllava la presència en el primer dia de fira del Director General de Comerç i Consum, de la Senadora socialista i d’alcaldes i regidors d’altres poblacions veïnes que denoten l’interès «per a intentar donar-li més impuls al xicotet comerciant del poble de Pego». Moll declarava que «la gent s’ha de conscienciar que val la pena perdre mitja hora i anar al comerciants xicotet perquè val la pena tant en preu com en qualitat».
Les primeres impressions de l’inici de la XII Fira de Comerç de Pego per a la regidora de Comerç, Creama i Turisme, Rosa Maria Ferrer van ser bones, ja que comentava que «està atraient a prou gent». Es mostrava satisfeta perquè la gent està complint i apropant-se a gaudir de totes les activitats complementàries a la fira que s’estan duent a terme des de les 11 del matí. Confiava Ferrer que el degoteig de gent no es deturara durant els dos dies de Fira. Circumstància que podem assegurar que es va complir perquè tant dissabte com diumenge l’afluència de gent a la Fira de Comerç de Pego va ser molt elevada.
La regidora d’Obres i Serveis, Alícia Siscar, explicava que durant dos setmanes els electricistes han estat preparant la instal·lació perquè en esta XII Fira de Comerç «hem posat tota la il·luminació nova», una il·luminació que es quedarà per als propers anys però que enguany donarà un toc nou quan els llums s’encenguen esta vesprada-nit.
El bon oratge i les múltiples activitats programades van fer que la gent s’apropara a l’esdeveniment comercial i associatiu de l’any a Pego. De fet, diumenge unes hores després de tancar les portes de la XII Fira de Comerç de Pego l’Associació de Comerç i Professionals de Pego publicava un vídeo resum de l’esdeveniment i alhora donava les gràcies «a tots els assistents i participants de la Fira del Comerç de Pego amb els que hem pogut disfrutar d’un cap de setmana especial dedicat al comerç local. Gràcies! Moltes gràcies!».

També donava les gràcies la regidoria de Comerç a través del perfil professional de facebook de Creama Pego. En este cas els agraïments anaven dirigits «a tots els comerços i empreses participants [per] l’esforç realitzat apostant pel comerç de Pego un any més. I agraïm als 4 bars participants i a tota la gent que ha col·laborat per mig de les associacions dinamitzant la fira. Gràcies».

732 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!