La Xarxa de Dones de la Marina Alta defensa que ‘nosaltres parim, nosaltres decidim’ en la celebració del 8 de març

Un lema històric del feminisme. Amb ell que es concentraran demà dijous, a les 19.30h., a la Glorieta de Dénia per a manifestar-se pel carrer Marqués de Campo i, en finalitzar llegir un manifest. A les 21h., tindrà lloc el ja tradicional sopar de dones on la Xarxa concedix els Premis 8 de març. Enguany a Soledad Murillo de la Vega i a Irene Ballester Buigues.
Dijous és el dia elegit per la Xarxa de Dones per a celebrar el dia de la dona treballadora. Enguany el lema triat per reivindicar el paper de la dona està ben lligat a la seua última participació en el tren de la llibertat que va confluir a Madrid per dir que no tire endavant la Llei coneguda com a ‘Gallardón’, el lema és “Nosaltres parim, nosaltres decidim”.

La Xarxa de Dones convoquen a tota la Marina Alta a participar dels dos actes programats per a dijous, 6 de març. En primer lloc, a les 19.30h., concentració a la Glorieta de Dénia, per a tot seguit manifestar-se pel carrer Marqués de Campo, amb l’acompanyament de ‘La Colla la Xareta’. Al finalitzar eixa manifestació llegiran el manifest del 8 de març de 2014. Des de la Xarxa de Dones esperen “la participació de totes les dones i tots els homes que defensen la igualtat, els drets socials, la llibertat per decidir sobre el propi cos, i que estiguen en contra de l’anomenada “Llei Gallardón”.
A les 21h., tindrà lloc el 13é sopar de dones, on la Xarxa lliura els Premis 8 de març. Enguany es reconeix la tasca de Soledad Murillo de la Vega i d’Irene Ballester Buigues. Totes dues rebran una estatueta de bronze. A més, intervindrà la doctora Carme Valls Llobet, Premi 8 de març de 2013. Durant la vetllada actuarà el grup de les benisseres “Batedor Teatre”. Es projectaran imatges del sopar de 2013 i de la participació de la Marina Alta en el Tren de la Llibertat.

Qui són les dos dones reconegudes amb els Premis 8 de març de 2014 de la Xarxa de Dones de la Marina Alta?Soledad Murillo de la Vega, és professora de Sociologia en la Universidad de Salamanca, membre del Comité Antidiscriminació de la Dona de Nacions Unides CEDAW i és distingida per la seua participació i defensa de la Llei contra la Violència de Gènere, la Llei d’Igualtat efectiva entre dones i Homes, i les investigacions per compatibilitzar la vida familiar amb la professional.Irene Ballester Buigues, és doctora en Història de l’art i és distingida pels seus treballs i estudis en favor de visibilitzar i traure a la llum les aportacions al món de l’art de dones artistes ignorades, oblidades o no valorades.
704 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!