Els simpatitzants de Compromís tenen fins el 9 de març per inscriure’s a les primàries al parlament europeu

Hi ha cinc candidatures. Ho poden fer electrònicament o presencial. Un dels primers candidats a encapçalar eixa llista, el veí de Pedreguer, Rafa Mira, no ha aconseguit els avals necessaris per estar en la carrera de primàries de Compromís. El 8 de març visitarà Pego el diputat al Congrés, Joan Baldoví, i els diputats a les Corts Enric Morera i Mireia Mollà.
Hi ha diversos partits polítics immersos en primàries al territori valencià. Un cas és el del PSPV que elegirà així el candidat a la Generalitat Valenciana. L’altre cas és el de la Coalició Compromís que va obrir, el passat 19 de febrer, un procés de primàries per a elegir qui encapçalarà la candidatura de les eleccions europees, que tindran lloc el proper 25 de maig de 2014.

En un principi, entre els aspirants a encapçalar eixa candidatura estava el militant del Bloc Compromís de Pedreguer, Rafa Mira. Este necessitava 129 avals (el que representa un 3% de la militància) per poder confirmar la seua candidatura. Una vegada més, però, la Marina Alta es queda sense veu directa a una candidatura de Compromís, tot i la importància en nombre de militants i regidors que hi té al si de la coalició, després que Mira no aconseguira els avals necessaris. Finalment, els candidats/es a encapçalar la candidatura europea de Compromís són 5: Isabel Martín, Enric Bataller, Julià Álvaro, Pedro Sánchez i Jordi Sebastià.
A les primàries de Compromís al parlament europeu poden censar-se i votar totes aquelles persones de més de 16 anys i valencianes. Estes poden inscriure’s a través d’un formulari electrònic o presencialment, emplenant el formulari per escrit. La inscripció és lliure i gratuïta. Tenen de temps fins el proper diumenge, 9 de març.

La votació a estes primàries de Compromís pot ser electrònica i esta estarà oberta des del 17 i fins el 19 de març. També es pot fer per correu del 14 al 20 de març. La votació presencial es durà a terme el divendres, 21 de març.
En el procés de primàries de Compromís hi ha dues votacions. La primera per a votar al candidat/a. La segona per a votar la resta de la llista. En esta segona votació el que es fa és ordenar la llista segons la preferència entre els candidats que s’hi presenten. Es poden ordenar tots o només una part.

Compromís per Pego, un dia abans que finalitze el cens de primàries, el dissabte 8 de març, comptarà amb la presència del diputat al Congrés, Joan Baldoví i amb els diputats a les Corts, Enric Morera i Mireia Mollà que assistiran a la III Crosta a Pego que organitza el col•lectiu pegolí a partir de les 12.30 al mercat municipal.


691 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!