Carnestoltes de Pego supera amb èxit l’edició de 2014

Amb menys afluència que en edicions anteriors, les incidències han estat mínimes, els comes etílics han disminuït notablement i la gent, en general, s’ho va passar molt bé. Blanca Sendra, guanyava el premi a millor disfressa amb la seua aposta per un conill que ix d’una txistera màgica. La colla d’espantaocells i gira-sols és la guanyadora del premi a disfressa col•lectiva.
Dilluns després de carnestoltes és el dia assenyalat per a fer un primer balanç de com es va desenvolupar la nit més popular de Pego. El regidor de Festes, Raül Tamarit, valorava molt positivament com va anar la nit, ho feia sense oblidar-se de la meteorologia que, en esta edició va estar punyetera, ja que no va deixar de fer gotes fins a passada la mitjanit. No obstant això, la temperatura de la nit de Carnestoltes va estar molt suau, amb valors primaverals i, tot i que de tant en tant el vent feia que algun núvol descarregara alguna gota, no va molestar la gent que s’hi va apropar a viure el Carnestoltes de Pego 2014.
Comentava Raül Tamarit la bona resposta dels pegolins i les pegolines al I Concert de divendres de Carnestoltes, en el que van actuar La Fèmina Band, Blat i Smoking Soul’s i va tenir un bon nombre d’espectadors disposats a escoltar bona música i a començar a passar-ho bé un dia abans de Carnestoltes. Una resposta que feia avançar el regidor la continuïtat de la proposta en futures edicions.


La Fèmina BandBlatSmoking Soul’s


Dissabte de matí, ben disfressats i, a ritme de dolçaina i tabal, anaven arribant els més menuts i les més menudes de la casa al passeig Cervantes, en la III desfilada infantil. Allí van poder jugar a diferents jocs i botar en els diversos inflables que hi havia preparats. Mentrestant, molts assistents a la III desfilada infantil van optar per seguir els moviments de la batucada Ondarattacks, al bell mig del Passeig Cervantes.
Dissabte per la nit, el protagonisme era per a adults i joves. A l’interior de les cases, en fer-se foc tot eren nervis perquè no faltara cap complement de la disfressa, per tenir tot el maquillatge a punt, per començar a vestir-se abans o després de sopar, per solucionar els últims detalls de la disfressa, perquè una vegada vestits tot estigués perfecte i com s’havia concebut. L’èxit de les disfresses manuals estava assegurat. De fet, segons el jurat, dels milers de participants a la desfilada de Carnestoltes, que es va iniciar cap a la 1 de la matinada, va ser per a un conill eixit d’una ‘xitera’ màgica que duia Blanca Sendra Lillo


Blanca abans d’eixir de casa i convèncer el jurat de Carnestoltes de Pego, 2014


i el premi a millor disfressa col•lectiva el jurat el concedia a una colla d’espantaocells i gira-sols.
El regidor de Festes encoratjava a què en les properes edicions tot el món participe en la desfilada perquè, declarava, altres disfresses també eren mereixedores del premi col•lectiu però, recordava que el jurat tria entre els participants a la desfilada.

L’originalitat de les disfresses enguany va deixar el llistó molt alt: matriuskes, superheroïnes de còmic amb segell pegolí, el joc pedra, paper i tisora, meduses, conjunt de cadira i taula, conills eixits de txiteres màgiques, mussols, sandwich d’hamburguesa, molts ‘lacasitos’ i un llarg etc.
Un dels comentaris bastant repetit durant la nit de Carnestoltes va estar que donava la sensació que hi havia menys gent que en edicions anteriors. Per confirmar-ho li ho preguntàvem al regidor de Festes. Raül Tamarit ho confirmava. No donava xifres però constatava que un dels indicadors que permetia saber que hi havia menys gent “és que es podia caminar sense problemes d’orquestra a orquestra”. Segons la Policia Local de Pego, a les tres de la matinada hi havia estacionats entre 60 i 65 autobusos (sense comptabilitzar aquells autobusos que va descarregar gent, se’n van anar a cotxera i no va tornar fins a l’hora concertada per tornar al poble). Raül Tamarit també explicava que hi havia una macrodiscomòbil a l’entrada del poble per la carretera d’Oliva i això va poder fer que certa gent no pujara al centre del municipi. L’oratge inestable, comentava Tamarit, tampoc va ajudar.
Assenyalava el regidor de Festes que “les incidències van ser mínimes”. Els comes etílics van disminuir amb respecte a l’any anterior. Baralles també “va haver les mínimes”. En definitiva, explicava Raül Tamarit, “la nit va transcórrer molt tranquil•la”, bona prova és que el seu mòbil va sonar ben poc. Així que concloïa Tamarit que “la nit va funcionar molt bé”.788 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!