Tot preparat a Pego per a viure el Carnestoltes 2014

La regidoria de Festes ha apostat enguany per avançar un dia l’inici de Carnestoltes i, a partir de les 23.30h., al Pla de la Font hi tindrà lloc el Concert de divendres de Carnestoltes amb els grups pegolins, Blat, Smoking Souls i La Fèmina Band. Dissabte de matí, a les 11h., la regidoria, amb la col•laboració de la capitania cristiana Conqueridores i altres associacions duu a terme la III desfilada infantil de Carnestoltes, des de la plaça del Mercat al Pla de la Font. A partir de les 18h., començaran a muntar-se les barres de Carnestoltes. A les 00.30h., des del Pla de la Font, desfilada de Carnestoltes (amb el jurat observant). Una vegada s’acabe, Pego estarà dividit en tres zones de música: Pla de la Font, Plaça del Mercat i Plaça de l’Antic Regne.
Carnestoltes a Pego és sinònim d’alegria, de comboi, de teles, fil, agulla, didal i tisores que no descansen en uns dies. És sinònim d’imaginació, d’inhibició, de música, de coneixences… de passar-ho bé, en definitiva. L’altra cara també està, la de molta gent pels carrers i tot el que això comporta de no descans per al veïnat i de brutícia per als carrers del poble, a més d’algun desperfecte. Els anys d’experiència, però, també fan que des de l’Ajuntament de Pego es coordinen diverses regidories perquè tots els efectes que puguen ser negatius es minimitzen. Hui, a l’Informatiu de Ràdio Pego hem fet un repàs per tot això amb l’ajuda del regidor de Festes, Raül Tamarit.Carnestoltes de Pego 2013


Els pegolins i les pegolines ja ho sabem i també tota la gent que és fidel al Carnestoltes de Pego. No obstant això, hui constatàvem que el Carnestoltes de Pego és una festa d’ “interès públic” per a la Generalitat Valenciana. Per què afirmem açò? Perquè l’article 44.3 de la Llei 6/2011, d1 d’abril de la Generalitat, de Mobilitat de la Comunitat Valenciana, permet la possibilitat, per raons d’interès públic, que el Consell fixe condicions específiques en què les autoritzacions residencials en una determinada àrea funcional puguen prendre servei en altres àrees funcionals. Què vol dir? Que per interès públic, la Direcció General de Transports, depenent de la Conselleria d’Infraestructures, ha resolt que els taxis de la Marina Alta i de la Safor, puguen operar a Pego la nit de Carnestoltes.

Entrant ja en el que és purament Carnestoltes, enguany la regidoria de Festes ha apostat per iniciar-lo un dia, la nit de divendres, 28 de febrer. És, segons explica el regidor de Festes, “per a donar l’oportunitat d’eixir a la gent que no té ganes d’aglomeracions però li agrada disfressar-se i l’ambient de Carnestoltes”. Per a eixa gent, s’ha programat un concert al pla de la Font, a partir de les 23.30 hores, amb tres grups de Pego: La Fèmina Band, Blat i Smoking Soul’s.
Dissabte 1 de març, Carnestoltes tornarà a omplir Pego de disfresses i gent amb ganes de gaudir de la festa. Com des de fa tres anys, els carrers del municipi seran els que acolliran Carnestoltes. Els primers, seran els més menuts de la casa. La regidoria de Festes torna a agafar les regnes de la Desfilada infantil i, amb la col•laboració de la capitania cristiana Conqueridores, convoca dissabte, a partir de les 10.30h., a concentrar-se, classes i escoles, a la Plaça del Mercat. A les 11h., s’eixirà cap al Pla de la Font. Un riu de disfresses imaginatives, divertides, coloristes i molt animades, desfilaran a ritme de batucada amb Ondarattack i a ritme de tabal i dolçaina amb La Clandestina.

Hem de dir que l’alumnat de les escoles ha participat, durant esta setmana en el I concurs de dibuixos sobre Carnestoltes i ahir es va reunir el jurat per a elegir els tres millors. Estos són:

– 1r premi: Lluís Cabrera Martil, de 6é B del Ceip Ambra. El primer premi, a més, serà la imatge que anunciarà la IV desfilada infantil de 2015.
– 2n premi, Noemí Siscar Costa, de 2n del Ceip de Carolina Sala
– 3r premi per a Roser Camarena Palmer, de 4t del Ceip Ambra. Els tres dibuixos es publicaran en el llibre de Festes de 2014.

Avançant en el dissabte, cap a les 18h., començaran a muntar-se les barres addicionals que donen servei als visitants. Estaran a la zona de la plaça del Mercat, i també en l’avinguda d’Alacant i la plaça de l’Antic Regne.

I ja de nit… les 00.30h., és l’hora màgica en què es donarà començament oficial al Carnestoltes de Pego 2014. A eixa hora s’iniciarà la desfilada de Carnestoltes, des del pla de la Font. Un jurat anirà escrutant la gent participant per veure a qui concedix els dos guardons als que es pot optar: millor disfressa, individual (dotat amb 100€) i/o col•lectiva (dotat amb 150€). L’acompanyament musical de la desfilada correrà a càrrec d’Ondarattack, Tropa la Trop i l’Agrupació Musical de Pego.
Una vegada acabe la desfilada, podem dir que Pego es dividirà en tres zones de música. La primera el pla de la Font, la segona la plaça del Mercat i la tercera la plaça de l’Antic Regne. Al pla de la Font hi haurà macrodiscomòbil que començarà a sonar a partir de les 23h., i fins les 2:30. La música de la plaça del Mercat i de l’Antic Regne de València durarà fins a les 6 de la matinada. Hi actuaran les orquestres “La Bruja” i “Crash”, que es combinaran amb la música de DJ’s de renom perquè no pare la música en tot la nit.

D’altra banda, per ser un dia important, la zona de les discoteques i pubs, tindrà un horari especial de tancament, i també trauran al carrer la seua música muntant macrodiscomòbils pels voltants. Esta zona serà l’última en apagar la música, a les 8.30h., “per a intentar respectar també a aquells pegolins que no volen participar de la festa i també tenen dret al seu descans”, assenyalen des de la regidoria de Festes.

En previsió de la massiva afluència de gent, des de l’Ajuntament de Pego s’ha decidit que, des de les 8 del matí de divendres 28 de febrer i fins el dilluns 3 de març, l’aparcament soterrat de la plaça de l’Antic Regne de València, romandrà tancat per seguretat davant la festa de Carnestoltes.

Per la mateixa raó, es prohibeix l’aparcament, des de les 17h., de dissabte 1 de març, als carrers:

– C/ POETA LLORENTE
– PLAÇA DEL MERCAT
– C/ SAN RAFEL (fins Avd. Fontilles)
– C/ FILIPINES
– C/ PAU MIRALLES
– C/ LA PAU
– AVDA. ALACANT
– PASSEIG REINA SOFIA
– C/ SANT FERRAN
– C/ JAUME I (fins C/ MAR)
– C/ MAR (fins AVDA. FONTILLES)
– C/ REGUERÓ (des del Pla de la Font a Sant Bartolomé)
– C/ SANT AGUSTÍ.


Perquè tot el món puga deixar el seu cotxe en un espai segur, l’Ajuntament, ha habilita el recinte multiactivitats La Trilladora (Avd. Benitubes, s/n) com a aparcament. Allí es podran deixar els vehicles des de les 17:00 h. de la vesprada del dissabte fins les 12:00 h. del diumenge, hora màxima per a poder retirar els vehicles.

També per seguretat, es tancaran algunes zones o carrers del poble en els que tradicionalment s’han produït problemes en edicions anteriors, i que l’any passat ja es van solucionar prenent estes mesures. Per eixes zones o carrers estarà prohibit el pas dels vianants, a excepció del veïnat degudament identificat. Totes estes zones estaran vigilades i controlades pels membres de l’empresa de Seguretat privada contractada expressament per al servei de Carnestoltes 2014.

No deixem els aparcaments, ja que per a la gent que ve de fora també s’habiliten diferents zones d’aparcament, tant per a autobusos com per a vehicles. Estes zones són, l’àrea del polígon industrial de la Carretera de Dénia, els carrers pròxims a l’Avinguda Alcalde Fernando Alemany Ortolà, i el polígon industrial de Pego, proper a la carretera d’Oliva.

Un altre dels efectes de l’arribada de molta gent al municipi i de la constant hidratació d’esta durant la matinada, és la necessitat constant d’orinar. Per a minimitzar les conseqüències, la regidoria de Festes ha instal•lat diversos WC’s químics que estaran distribuïts per totes les zones de festa.

En la zona pròxima a les orquestres també hi haurà parades de venda ambulant de menjar.

Així mateix, per seguretat sanitària, es disposarà de diverses zones amb ambulàncies i dos hospitals de campanya, un d’ells mòbil, primer situat al Pla de la Font, a l’eixida de la desfilada i, més tard, prop de la carretera d’Oliva. L’hospital de campanya fix estarà a l’ambulatori.

Pel que fa a la seguretat ciutadana, la Policia Local de Pego comptarà amb un reforç. També hi haurà més presència d’efectius de la Guàrdia Civil i una empresa de seguretat privada, que vetllaran per vigilar que tot vaja bé i els veïns puguen gaudir del Carnestoltes.

Una vegada es done per acabada la festa, quan a les 6 del matí la música s’ature, entrarà en acció el servei de neteja. Començarà la feina a partir de les 6 de la matinada pel pla de la Font fins al centre del poble, per a acabar als afores i evitar les majors molèsties al veïnat. Des de la regidoria de Festes demanen “paciència perquè serà un dia complicat però a migdia el poble estarà completament net”, asseguren.

Acabava el regidor de Festes, Raül Tamarit, convidant a la població de Pego i a la que vinga de fora, a gaudir de tot el que s’ha preparat des de l’Ajuntament de Pego perquè Carnestoltes de Pego 2014 torne a ser una nit ben màgica.
972 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!