La Xarxa de Dones de la Marina Alta concedix el Premi 8 de març 2018 a Carmen Alborch Bataller

S’ha valorat que es tracta d’una dona amb una «exemplar trajectòria vital feminista», que ressalta «per la defensa dels drets de la dona, de la igualtat i de la llibertat, en especial en els àmbits del món acadèmic, polític i cultural». El premi es lliurarà el divendres dia 2 de març en el Sopar Comarcal de Dones, dins els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona que organitza la Xarxa de Dones de Marina Alta.

cartell dia dona 2018La Xarxa de Dones de la Marina Alta divendres 2 de març atorgarà un nou Premi 8 de Març. En esta ocasió l’elegida ha estat Carmen Alborch Bataller «per la seua exemplar trajectòria vital feminista, per la defensa dels drets de la dona, de la igualtat i de la llibertat, en especial en els àmbits del món acadèmic, polític i cultural». Des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta afirmen que «Carmen Alborch és model i referent del feminisme contemporani».

El premi es lliurarà divendres 2 de març en el Sopar Comarcal de Dones, dins els actes commemoratius del Dia Internacional de la Dona que organitza la Xarxa de Dones de Marina Alta.

S10211Carmen Alborch Bataller, qui va nàixer a Castelló de Rugat el 1947 és doctora en Dret i Professora Honorària de la Universitat de València. Ha sigut professora de Dret Mercantil. En 1985 es convertí en la primera Degana de la Facultat de Dret de la UV. Va ser Directora general de Cultura de la Generalitat i Directora de l’Institut Valencià d’Art Modern (IVAM). Ministra de Cultura entre 1993 i 1996; Diputada del Grup Socialista durant tres legislatures, de 1996 fins a 2008. Va ser Presidenta de la Comissió de Control Parlamentari de RTVE i Presidenta de la Comissió Mixta dels Drets de la Dona i de la Igualtat d’Oportunitats al Parlament Espanyol. Secretària Primera del Senat des de 2008 i Secretària Tercera del Senat en la seua última legislatura.

Ha rebut nombrosos premis per la seva lluita per la igualtat entre dones i homes: Premi de Dones Progressistes, Premi de la Federació d’Associacions de Dones Rurals. Sòcia d’honor de l’Associació Clàssiques i Modernes i de l’Associació de dones investigadores i tecnòlogues (AMIT), Premi Generant Art 2015. Li ha estat concedida la Creu d’Honor de Sant Raimundo de Peñafort, la Gran Creu de Carlos III, i recentment la Medalla de la Universitat de València.

Com a escriptora, a més de diversos assajos de Dret Mercantil i llibres jurídics, és autora de Solas, gozos y sombras de una manera de vivir (1999); Malas, rivalidad y complicidad entre mujeres (2002); Libres, ciudadanas del mundo (2004), La ciudad y la vida (2009) i Los placeres de la edad (2014).

Davant este currículum, des de la Xarxa de Dones de la Marina Alta, asseveren que «l’activisme i compromís feminista; l’intens treball acadèmic, intel·lectual, cultural i polític guiat sempre per la defensa dels drets de la dona, la llibertat i la igualtat, així com la seua trajectòria vital han convertit Carmen Alborch Bataller en model i referent icònic del feminisme contemporani».

 

1971 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!