La visita pastoral de l’arxiprestrat de Pego i Les Valls arriba a l’Assumpció

Després de 28 anys Pego i Les Valls han estat visitades pels representants de la diòcesi de València per tal de conèixer la realitat de cada arxiprestat i les parròquies que el composen. Demà es clausurarà aquesta visita a la seu de l’arxiprestat, la Parròquia de l’Assumpció de Pego, amb la presència de l’arquebisbe-cardenal Agustí Garcia Gascó que oficiarà una missa solemne oberta al públic a les 7 de la vesprada. Fa 28 anys que l’arxiprestat de Pego i Les Valls, el nº 67 de la diòcesi de València, no rebia una visita pastoral. La darrera vegada que estava en l’agenda aquesta visita va ser suspesa perquè lamentablement “l’anterior arquebisbe de València, Miguel Roca, va morir d’accident de trànsit […] i es va haver d’interrompre.”, explicava l’arxiprest de Pego i Les Valls, José Daniel Garcia. El costum de les vistes pastorals ve des del principi del cristianisme i és una obligació i un dret de cada diòcesi per tal de conèixer la realitat que la composa.

Qui tanca cada visita pastoral que es realitza és el mateix arquebisbe de la diòcesi, que en aquest cas –i des de fa poc temps- comparteix amb eixe càrrec el de cardenal, un fet que afegeix valor a la visita, ja que es tracta d’Agustí García-Gasco.

Des de fa dies que els bisbe auxiliar, Esteban Escudero, visita les distintes parròquies que composen l’arxiprestat, avui li toca el torn a l’Assumpció de Pego. Però a més, l’Assumpció també és seu arxiprestal el que implica que serà en aquest temple on es clausure la visita pastoral a les 7 de la vesprada amb una solemne missa oficiada pel cardenal-arquebisbe de València, Agustí García-Gasco.

La visita pastoral, com tot en general, ha evolucionat i actualment les visites estan dirigides a la comunitat cristiana de cada arxiprestat. El rector de la parròquia de l’Assumpció, José Daniel Garcia comenta l’agenda de l’arquebisbe-cardenal García-Gasco.

589 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!