La VI Festa de la Cirera reuneix en la Vall de Gallinera a més de 400 persones


La Festa de la Cirera ha tornat a ser tot un èxit un any més. En la sexta edició d’esta celebració, que ja és quasi part de la tradició dels municipis de la Vall de Gallinera, van participar més de 400 persones procedents de diferents parts de la comarca.
En Benialí els visitants van poder gaudir de la gastronomia més típica, de la música més arrelada i de diversos tallers en què es mostrava l’elaboració de productes típics de la Marina Alta.

la festa es va inaugurar amb una cercavila que va recórrer els carrers de la xicoteta localitat al ritme de la «dolçaina i el tabalet». Per a l’ocasió s’havia preparat un mercat ambulant amb diversos llocs en què es podien trobar els plats més típics que s’elaboren en la vall i també un lloc oferia al visitant tota la informació sobre la producció de la cirera, típica d’esta zona de l’interior de la Marina Alta. Les parades no eren només per a delectar els paladars amb els rics menjars ja que també havien molts altres que mostraven diferents oficis artesans que s’ha desenvolupat en la comarca des de fa molts anys. És el cas de la cantereria, l’elaboració de l’espart i la palma o la ceràmica.

La música també va ser protagonista durant la jornada. La banda de la Vall d´Ebo va oferir un concert als visitants per a obrir boca abans de degustar la paella gegant que Galbis va preparar per als comensals.
La festa va continuar a la vesprada per a tots els participants. Els xiquets van ser els que més van gaudir de l’espectacle d’animació infantil «pirates» que va interpretar a les 18.00 hores. A més, els titelles també entretingueren als més xicotets.
614 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!