La vesprada-nit de Carnestoltes es reordena el trànsit

Des de les 5 de la vesprada queda prohibit aparcar en els carrers per on transcorrerà, principalment, la festa de Carnestoltes. Són carrers cèntrics del municipi o propers a les cinc zones de música que hi haurà durant la nit. La regidoria de Festes recorda que, a partir de les 5 de la vesprada de dissabte, estarà obert el recinte multiactivitats La Trilladora, habilitat com a aparcament. Este aparcament és gratuït i comptarà amb vigilància. Els vehicles podran estar allí fins les 12h de diumenge.

20170123-cartell-carnestoltes-bigLa Regidoria de Festes ha donat a conèixer hui tots els carrers en que durant la vesprada i la nit de dissabte 25 de febrer, Carnestoltes, estarà prohibit aparcar. Des de les 5 de la vesprada no es podrà aparcar a: Poeta Llorente, plaça del Mercat, carrer Sant Rafel (fins a l’avinguda Fontilles), Filipines, Sant Carles (des del carrer Mar fins el carrer Fra Ferran Alcina), Santa Cecília, Pau Miralles, La Pau, Avinguda d’Alacant, passeig Reina Sofia, carrer Sant Ferran, Jaume I (fins el carrer Mar), Regueró (des del Pla de la Font fins a Sant Bartolomé), Sant Agustí, Santa Teresa, Ausiàs March i Pere Sala.

aparcamentRecorda la regidoria que justament serà, a partir de les 5 de la vesprada de dissabte, quan s’habilite el recinte multiactivitats La Trilladora com a aparcament alternatiu als carrers del poble. Este aparcament és gratuït i comptarà amb vigilància privada. Els vehicles podran estar allí fins les 12h., de diumenge 26 de febrer.

IMG-20170208-WA0001Recopilem altres informacions al voltant de Carnestoltes a dos dies de la gran festa. En l’àmbit sanitari Pego comptarà durant la nit de Carnestoltes amb dos hospitals de campanya. Un d’ells mòbil que començarà la vetllada instal·lat al pla de la Font i que després serà traslladat a l’encreuament entre el carrer Sant Carles i l’Avinguda de Fontilles. El segon hospital serà fix i estarà ubicat a l’exterior del Centre de Salut de Pego. Servirà, per tant, de reforç a l’ambulatori que, ja de per si, eixa nit, comptarà amb un reforç de metge i infermeria procedent de la Clínica la Pau, reforç que és contractat per l’Ajuntament de Pego. La nit de Carnestoltes Pego també comptarà amb 4 ambulàncies.

Durant eixa nit els equips sanitaris que participen en la nit de Carnestoltes i els responsables de Sanitat i Festes de l’Ajuntament de Pego estaran permanentment comunicats amb les forces i cossos de seguretat com són la Policia Local, la Guàrdia Civil i l’empresa de seguretat privada que contracta el consistori per a eixa nit.

En este 2017 la Regidoria de Festes va impulsar la creació d’una Comissió de Carnestoltes. Esta ha donat els seus primers fruits i en esta edició encara s’han incorporat dos qüestions que naixen d’eixa comissió. D’una banda, que el Carnestoltes de Pego estarà lliure de masclismes, ja que, explicava Rebeca Bañuls, regidora de Festes, «volem que la nostra festa també siga un punt de referència en este sentit». I més quan en estos últims dies s’han produït a territori valencià, almenys, dos assassinats per violència de gènere. Recordem que el 016 és el telèfon per a denunciar la violència cap a les dones. Un telèfon gratuït i que no deixa rastre en la factura del telèfon. La mesura, que el Carnestoltes de Pego estiga lliure de masclisme es reflectirà en el concurs de disfresses, ja que el jurat no considerarà aquelles disfresses que «cosifiquen o que tracten a la dona com un objecte sexual».

Totes aquelles colles que vulguen participar en el concurs de disfresses de Carnestoltes tenen de termini per a inscriure’s fins demà divendres, a les 14 hores. El jurat del concurs de disfresses, que estarà integrat per membres de la Comissió de Carnestoltes, tindrà en compte entre d’altres criteris:

– L’originalitat.
– La utilització de materials reciclats
– Que la disfressa siga artesanal, és a dir, feta a mà.
– Que la colla tinga gràcia a l’hora de posar en escena la disfressa.
– I que no siga una disfressa que faça apologia masclista o sexista.

16807632_1345982255425281_7732782084928451269_nEntre les novetats que també incorpora esta edició del Carnestoltes de Pego i que ha eixit de la Comissió de Carnestoltes trobem la programació d’un seguici de Carnestoltes dissabte a les 18h. Este eixirà des de la plaça de l’Ajuntament fins al Pla de la Font.

enfarinadaUn dia abans recordem que de vesprada, a la Plaça de l’Ajuntament es viurà l’última aparició del Rei del Carnestoltes, de la bruixa Piruixa i, a més, es recupera l’enfarinada. La gran festa dels Carnicontes pegolins finalitzarà amb l’actuació de La POP.

A les 8 de la vesprada de divendres, a la Casa de Cultura, tindrà lloc la xerrada ‘Carnestoltes, refugi de la cultura popular‘ a càrrec de Gonçal Vicens, historiador i Saül Ortolà, membre de la colla de la Muixeranga de Pego.

La diada de dissabte és intensa perquè Pego es disfressa i t’oferix tota esta programació:

16807783_1345982108758629_3916788371325835451_n11.00 del matí: VI Desfilada Infantil. Eixida des de la plaça del Mercat fins al Pla de la Font, amb l’organització de la FILÀ CAPITANA BEDUÏNES, amb La Clandestina i molta més música. En arribar al Passeig Cervantes hi haurà jocs infantils per a animar el matí a tots els xiquets i totes les xiquetes.

6 des la vesprada: Seguici de carnestoltes. Desfilada amb gegants i cabuts, un drac, dolçaines, tabals i danses populars: un carnestoltes cultural. Des de la plaça de l’Ajuntament fins al pla de la font. Organitzat per la comissió de carnestoltes.

A les 7 de la vesprada: Inici de la macrodiscomòbil del Pla de la Font amb animació.

P1290925A les 8.30 de la vesprada: Eixida de la desfilada del Concurs de disfresses de Carnestoltes des del Pla de la Font. La desfilada donarà dues voltes al Passeig Cervantes, mentres el jurat decidirà quines són les millors disfresses. Hi haurà premi a la colla de fins a 6 components i premi a la de colla a partir de 7, dotats amb 400 i 800 €, respectivament.

16684063_1344648565558650_2322168150825153025_nA partir de les 12.30 de la matinada: Inici de la música totes les zones de música: plaça del Mercat, plaça de l’Antic Regne de València, St. Carles i plaça Ajuntament.

A les 06.00 de la matinada: Finalització del Carnestoltes de Pego 2017.

Paral·lelament, durant estos dies i fins el 5 de març està instal·lada al Passeig Michel una fira d’atraccions que el dia de la Crosta tindrà preus especials en totes les atraccions. El muntatge d’esta fira provoca que els autobusos es desvien lleugerament del seu recorregut i isquen i arriben des de l’altre costat del passeig.

 

2099 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!