La vall d’Alcalà torna a la MACMA

El ple de l’Ajuntament de la vall d’Alcalà aprovà ahir, per majoria absoluta, la moció per mitjà de la qual el municipi es reincorporarà a la MACMA, punt que tindrà validesa després de les tramitacions oportunes i una vegada el ple de la Mancomunitat ratifique la nova entrada.


Des de la MACMA s’ha informat que la decisió comptava amb la unanimitat de les regidores. En paraules de l’alcalde de la vall, Pablo Martínez Sarch, el fet de reintegrar-se dins la MACMA ja es valorava des de feia molt de temps com una oportunitat per a involucrar-se més en el teixit comarcal, i també es considerava com una via per a potenciar la promoció de la vall d’Alcalà dins del conjunt de la Marina Alta”. Segons Martínez, “formar part d’un organisme de difusió cultural com la MACMA permetrà que allò que es fa a la vall d’Alcalà tinga més repercussió fora”.


Per al president de la MACMA, José Ramiro, qui s’havia reunit amb l’equip de govern a principis d’any per a abordar el retorn del municipi a la Mancomunitat, «es tracta d’una molt bona notícia». Ramiro afirma que en encetar la legislatura, un dels objectius de la MACMA era recuperar la totalitat dels municipis de la comarca i només en 2020 ja s’han reincorporat dos de les tres localitats que faltaven.


Amb l’entrada de la vall d’Alcalà, la MACMA la integren de nou 32 dels 33 municipis de la comarca. Segons Ramiro, “la Mancomunitat sempre ha valorat la importància dels pobles de l’interior dins la perspectiva de la cohesió de la Marina Alta. A més, la vall d’Alcalà és un dels tresors paisatgístics del nostre interior, representat en recursos com els despoblats moriscs, amb més de quatre segles d’existència, els quals van ser declarats ara fa deu anys Bé d’Interés Cultural, en una intervenció de protecció del patrimoni que comptà amb el recolzament actiu de la MACMA”.
 

875 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!