La Unió obri oficina d’atenció al públic a Pego

Està ubicada a la Cambra Agrària, al C/ Sant Eloi, nº6 i estarà oberta els dijous de 9’30 del matí a 2 de la vesprada. Amb aquesta obertura, que entra dins un projecte d’expansió de l’organització agrària, el que es pretén és estar més a prop del llaurador alhora que solucionar-li problemes. Alguns dels serveis que s’ofereixen són defensa de l’expropiat, gestió laboral i seguretat social, gestió fiscal i comptable o assegurances agràries i generals. La Unió de Llauradors ja té oficina d’atenció al públic a Pego. Ahir dimarts passades les 8 de la vesprada es va inaugurar a la Cambra Agrària, on està ubicada aquesta oficina que, de moment, obrirà els dijous de 9’30 del matí a les 2 de la vesprada, una qüestió que destacava el secretari comarcal de La Unió, Carles Garcia. Però tot i romandre oberta només un dia a la setmana, Garcia explicava que “tots els serveis que ofereix La Unió es poden aprofitar i dóna igual que un siga de La Unió o que no ho siga.” Això sí, aclaria el secretari comarcal, que “per als afiliats de La Unió els serveis són més barats o gratuïts.”

Carles Garcia es lamentava que no s’hagués disposat de l’oficina en el període de Pagament Únic “perquè hagués estat molt útil, però en eixe moment –explicava- La Unió estava formant als seus treballadors i treballadores” per a què pugueren afrontar bé el repte d’informar i assessorar en els diversos serveis que s’ofereixen. Destacava el dirigent que “a partir d’ara ja hi haurà atenció al públic”.

Entre els serveis que s’inclouen a la llarga llista que ofereix l’organització agrària, Carles Garcia destacava un, “el servei de defensa de l’expropiat” tenint en comptes que “hi ha un projecte de gasoducte en marxa que expropia una sèrie de terres” de pegolins i pegolines, puntualitzava Garcia.

Que l’oficina de La Unió de Llauradors estiga situada a la Cambra Agrària és una qüestió que naix de les negociacions entre dirigents de l’organització agrària i el regidor d’agricultura de l’ajuntament de Pego, Andreu Dominguis, que els ha cedit les instal•lacions necessàries per a dur endavant el projecte de La Unió a Pego, aquests és un fet que agraïen els tres representants del sindicat en la inauguració, com feia Alberto Traver, cap de zona dels tècnics de La Unió a la Província d’Alacant. Traver va explicar que aquest l’obertura de les oficines de Pedreguer i Pego, com d’unes altres 25 més a tot el territori valencià, té com a objectiu que “els tècnics puguen estar més a prop del medi rural i de tots vosaltres i per a poder oferir tots els serveis que La Unió té oberts al públic, amb una àmplia experiència, sobretot en el sector agrari.”

Els serveis que es duran endavant en aquest nova oficina són “ gestió laboral, gestió fiscal, gestió comptable, assessorament jurídic, assessorament i tramitació d’ajudes i subvencions, qualsevol treball en oficina tècnica com són valoracions, projectes, defensa d’expropiacions, es realitzen assegurances agràries i assegurances en general, entre les coses més destacades.”

Juan Pastor, responsable sindical en la província d’Alacant va explicar que aquesta oficina forma part d’un “gran projecte d’expansió tècnic”, però no es queda ahí, ja que Pastor aclaria que aquest serveix per a “estar més a prop de l’agricultor i per a solucionar-li problemes.” ja que La Unió, explicava el responsable sindical, té dues esferes, d’una banda “la part tècnica” i de l’altra “la sindical”, que és la branca per la que naix La Unió, “per tal de defensar els interessos del llaurador”.

Pastor en el seu discurs va exposar alguns dels pilars bàsics de la filosofia de l’organització agrària a la que representa com per exemple “o som forts i reivindiquem la situació de nosaltres, on estem o no fem res.” O que La Unió defensa el que es decideix en assemblea, el que decideixen els propis llauradors. Així mateix dibuixava una imatge que cada vegada es repeteix més “una agricultura abandonada és llocs de treball que es perden, és camps que deixen de ser bonics, és un desert. Per això anem a defensar allò nostre.”

765 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!