La torxa dels Minijocs Olímpics ja està a Pego!

Després de recórrer 16 localitats de la comarca, un cicle que ve duent-se a terme des del passat mes de març, la torxa dels XIV Mini Jocs Olímpics de la Marina Ala ha arribat a Pego. La recepció ha tingut lloc a la plaça Maria Cambrils, on l’esperaven xiquetes i xiquets de 5é i 6é de Primària i de 1er i 2on d’ESO, dels centres educatius CEIP Ambra, Carolina Sala, Rosalia Bondia i Sant Antoni i l’IES Enric Valor. També hi estaven els i les alumnes de l’Aula Específica de l’institut, qui han estat encarregats de posar la música, amb una batucada, que ha acompanyat la torxa olímpica pels carrers de Pego.

Així, de la plaça Maria Cambrils, s’ha iniciat un recorregut en el qual la torxa era portada per diferents xiquets i xiquetes, pel carrer Sant Marc i Sant Joan en direcció al passeig Cervantes i el Pla de la Font, des d’on s’ha encarat fins a la plaça de l’Ajuntament. En arribar, la torxa ha estat rebuda per l’alcalde, Enrique Moll, i el regidor d’Esports, Raül Tamarit. I un alumne de cada centre ha pujat amb ells al balcó de l’Ajuntament de Pego per tal de donar lectura a un mini discurs de benvinguda a la flama olímpica.

 

D’aquesta manera, la torxa dels Minijocs es queda per primera vegada a Pego, seu que es converteix així en el cor esportiu de la Marina Alta. El municipi està ja enllestit per acollir aquest esdeveniment comarcal nascut al 1995, són ja quasi 30 anys d’història escrita a Dénia fins enguany, l’edició número 14.

A Pego es donaran cita demà divendres els 1.300 xiquets i xiquetes que hi competiran en 17 disciplines esportives diferents. Formen part de les 17 localitats de la comarca que participen en els Minijocs a través de la Xarxa Esportiva de la Marina Alta, la qual dona suport al departament d’Esports de l’Ajuntament de Pego, encarregat de l’organització.

La cita és a les huit de la vesprada, per a protagonitzar i gaudir de la cerimònia inaugural a la pista d’atletisme El Pujol on es viurà una vetllada màgica, amb sorpreses, amb la participació de diferents col·lectius del poble i amb un espectacle per a l’encesa del peveter. En ell participarà una representació dels grans esportistes que té Pego, tant a nivell nacional com internacional. I inclou, a més, l’actuació ideada pel Festival d’Arts Escèniques, coreògraf i ballarí Marc Pons, amb ballarins i ballarines de l’acadèmia de dansa de Cuqui Ivars, de Dénia, de l’escola Art i Dansa d’Alzira i els i les alumnes de Pego de Marc Pons.

Abans de la inauguració, les competicions esportives començaran a les tres i mitja de la vesprada, a les diferents instal·lacions esportives del municipi. Cal recordar que Pego posa a disposició dels Mini Jocs Olímpics de la Marina Alta tota la infraestructura esportiva per als campionats de 15 disciplines: atletisme, bàsquet, boccia, BTT, escacs, futbol, futbol sala, gimnàstica rítmica, handbol, karate, natació, pàdel, pilota valenciana, tenis i voleibol. A més a més, hi haurà dos sub-seus dels Minijocs enguany, La Xara per a la competició d’hípica, i Xàbia per a la vela.

Tornant als esports a disputar a Pego, es faran al pavelló Ausiàs March, la pista d’atletisme El Pujol, el camp de futbol Cervantes, la pista poliesportiva Roja, el gimnàs de l’antic institut, la pista poliesportiva La Trilladora, la piscina coberta municipal, la pista de BTT del Club Ciclista Pego i les Valls, les pistes dels col·legis Ambra i Rosalia Bondia, el Club de Tenis Pego i els carrers Pere Sala i Santa Teresa. Per a facilitar els desplaçaments dels i les esportistes, famílies, públic i organització, s’ha previst un servei de tren turístic que anirà fent el recorregut entre les instal·lacions. A més a més, la Policia Local de Pego ha organitzat un cordó de pas, que garantirà el trànsit segur dels vianants pels diferents carrers del poble.

I, d’altra banda, la programació dels Minijocs inclou també activitats lúdiques i culturals, com vàrios tallers que es faran al passeig Cervantes en la jornada de dissabte, on estarà Ràdio Pego, a partir de les 11 del matí, en directe, per a contar-ho tot.

El punt final es posarà el diumenge, amb una cerimònia de cloenda en la qual es lliurarà les medalles als guanyadors i guanyadores de les diferents competicions i hi haurà un espectacle també sorpresa preparat per Eva Morera i Maria Teresa Vicens.

 

779 Visites
Hola!!