La senyalització de quatre Rutes Escolars crea camins segurs per als estudiants a Pego

Els i les alumnes dels centres educatius de Pego, en la tornada a les aules han estrenat les Rutes Escolars Segures, una iniciativa que ha posat en marxa l’Ajuntament de Pego. Es tracta de quatre recorreguts a peu que compten amb diferents tipus de senyalització que xiquets i xiquetes poden seguir per tal d’arribar de la forma més segura fins als seus col·legis.

Abans de dissenyar aquestes quatre rutes s’ha dut a terme “un estudi amb el qual s’han tingut en compte factors com el trànsit de vehicles, les zones on viu més població infantil o les senyalitzacions existents, entre d’altres”, ha indicat la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà.

Els quatre traçats compten amb senyalització vertical, un total de 17, dividides en dos tipus: les primeres són senyals que indiquen la direcció a prendre per a arribar als centres educatius (Carolina Sala, Rosalia Bondia, Ambra, Sant Antoni i IES Enric Valor); i el segon tipus de senyals verticals indica els punts d’encontre entre dues rutes. A més, les rutes estan indicades al llarg de tot el recorregut amb marques de petjades roges sobre les voreres, que es troben cada vint-i-cinc o trenta metres aproximadament. I, també s’ha pintat sobre els passos de vianants de les quatre rutes la consigna ‘Para, mira, creua’.

Segons el regidor d’Educació, Juan José Arbona, “l’estudi previ va determinar també la necessitat de modificar alguns passos de vianants per tal d’adaptar-los a la ruta i aconseguir el camí més segur pels escolars”. Perquè, segons ha recalcat l’edil, la seguretat dels xiquets i xiquetes és primordial.

El principal objectiu d’aquest projecte és aconseguir que els xiquets i les xiquetes vagen caminant al col·legi, la qual cosa repercuteix directament en la salut pels beneficis que aquest exercici aporta i perquè anar a escola a soles potencia l’autonomia i autoestima. Però, la iniciativa persegueix també uns objectius mediambientals en evitar que els pares i mares facen ús del cotxe per als trajectes. Escoltem a Laura Castellà.

El pressupost d’aquest projecte de senyalització de Rutes Escolars Segures és de 16.985,48 euros i està totalment finançat per l’Ajuntament de Pego.
1304 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!