L’Ajuntament de Pego posa en marxa un programa d’actuacions per a millorar l’accessibilitat

«Avancem» es diu aquest programa que està format per un conglomerat d’actuacions principalment urbanístiques i té un pressupost de més de 2.800.000€. Segons ha informat l’equip de govern, es tracta d’una sèrie d’obres que busquen millorar diferents espais i àmbits del municipi. Inicialment estan programades 14 actuacions, algunes d’elles s’estan desenvolupant ja des del 2021, i l’objectiu és finalitzar-les durant este curs 2022.

S’inclou en este llistat d’obres actuacions de gran magnitud com la creació de la biblioteca a l’antic col·legi Cervantes, l’adequació del polígon industrial o un parc d’educació vial, entre d’altres. Encara que també n’hi ha de menor envergadura “però necessàries”, apunta la regidora d’Urbanisme, Laura Castellà. Destaquen la instal·lació d’un parc infantil a la zona de la Penya del Gat, les Rutes Escolars o el canvi de les parades d’autobús. L’import exacte d’aquestes actuacions és de 2.810.261 euros.

Algunes de les inversions estan finançades a través d’ajudes de la Generalitat, la Diputació d’Alacant i del IVACE. De fet, l’import subvencionat serà de 2.027.461 euros del total, amb els quals es durà a terme 6 de les 14 obres. Mentre que la resta d’actuacions estarà finançada per les arques municipals, segons ha indicat Laura Castellà, qui afirma que “és l’Ajuntament qui ha apostat per assumir-les, perquè es tracta d’obres necessàries per a millorar l’entorn urbà del poble així com la vida dels veïns i veïnes”.
602 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!