La Regidoria d’Urbanisme estalvia 46.900€ anuals en consum d’energia

Gràcies al canvi de combustible en les calderes dels col·legis públics Ambra i Rosalia Bondia, la piscina coberta i la residència. El major estalvi s’ha donat en la piscina cobert, arribant a ser de més de 20.000€. En el teatre municipal, sense cap canvi en els llums ni en el sistema elèctric, només pel fet de no haver-se d’instal·lar focus i altres materials de muntatges d’obres de teatre importants, ha permés revisar el contracte elèctric i reduir la potència contractada, estalviant fins a 5.058,12€. i També s’ha pogut adaptar la potència contractada en part de l’enllumenat públic, a mesura que van canviant-se les perilles per LED. En este apartat l’estalvi és de 14.826,47€.22007346_1554737617883076_318855428189388919_n
Taules elaborades per la Regidoria d’Urbanisme de l’Ajuntament de Pego

La Regidoria d’Urbanisme ha informat que ha aconseguit estalviar 46.892,22€ anuals en consum d’energia, sense cap despesa extra. L’estalvi més important s’ha donat pel canvi de combustible en les calderes dels col·legis públics Ambra i Rosalia Bondia, de la residència i de la piscina coberta. Fins ara s’estava usant gasoil B i ara s’està fent ús del gasoil C.

El gasoil C té un alt contingut en parafins, el que el convertix en un combustible amb un alt poder calorífic. Està específicament concebut per a proporcionar calor, per la qual cosa el seu ús suposa el màxim rendiment calorífic per a les calderes de gasoil i equips de producció de calor de gasoil en motors grans. El gasoil C és el més barat de tots. Açò ha permés que, en un any, l’Ajuntament de Pego s’haja pogut estalviar 27.007,63€. El major estalvi ha vingut de la mà de la piscina coberta, reduint-se la despesa en 20.733,35€.

En la vessant elèctrica, en el teatre municipal, sense cap canvi en els llums ni en el sistema elèctric, només pel fet de no haver-se d’instal·lar focus i altres materials de muntatges d’obres de teatre importants, ha permés revisar el contracte elèctric i reduir la potència contractada, estalviant fins a 5.058,12€.

On s’està notant el canvi de lluminàries és en l’enllumenat públic, aquell que ja s’ha pogut canviar de perilles tradicionals o de baix consum a LED, ha permés una modificació de la contracció, a la baixa, que ja suposa un estalvi de 14.826,47€. Indiquen des de la regidoria d’Urbanisme que, a mesura que vaja avançant el canvi de perilles per LED l’estalvi serà cada vegada més important i l’eficiència energètica del poble serà cada vegada més important.

pacto-alcaldes-1024x778El-pacto-de-los-alcaldes-paso-a-pasoHem de recordar que l’Ajuntament de Pego va subscriure el Pacte d’Alcaldes pel Clima i l’Energia i este indica que el primer horitzó al que s’ha d’arribar és a la reducció de les emissions de CO2 en un 20% per a l’any 2020, amb el resultat d’augmentar en un 20% l’eficiència energètica i cobrir un 20% de la demanda energètica amb energies renovables. El segon objectiu és reduir en un 40% eixes emissions de CO2 per a 2030. Sinó s’arriba a l’objectiu marcat a través de l’aplicació dels Plans d’Acció, que Pego va aprovar el passat mes de març de 2016, s’ha advertit als consistoris que desapareixeran moltes de les subvencions que actualment reben.

1733 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!