Pego podria estalviar 56.000€ en la factura de la llum

Sempre i quant no es varie la tarifa elèctrica d’ací al 15 de juliol de 2018. Este matí hi hagut sessió plenària extraordinària a l’Ajuntament de Pego per a adherir-se a l’Acord Marc de Subministrament d’energia elèctrica de la Diputació d’Alacant. Esta decisió s’ha retardat més del compte degut a la interposició d’un recurs a la licitació inicial que es va fer amb Iberdrola des de la Diputació. PSPV, Ciutadans de Pego Independents i PP han votat a favor de l’adhesió i Compromís per Pego ha votat en contra perquè creuen que l’Ajuntament podria haver estudiat altres ofertes.

P1340440Este matí hi hagut sessió plenària extraordinària a l’Ajuntament de Pego per a aprovar el dictamen de la Comissió informativa nº2 de 21 de setembre sobre l’Adhesió específica a l’Acord Marc de Subministrament d’energia elèctrica. Recordem que en el ple de juliol la corporació municipal va prorrogar el contracte d’electricitat a l’espera de la central de compres de la Diputació d’Alacant. Un retard degut «a un problema a l’hora de licitar el nou contracte amb les companyies elèctriques subministradores perquè es va interposar un recurs contra la licitació signada amb Iberdrola». Finalment, l’única empresa que complia amb tota la documentació requerida ha estat Iberdrola i, és deu nou, qui subministrarà l’electricitat a la central de compres de la Diputació a la que està adherida l’Ajuntament de Pego.

Hi ha dos lots elèctrics, un primer «amb tarifa fixa» amb un import total de 305.610€, IVA inclós. El segon lot té un import de 15.133€. El termini de duració del contracte és fins el 15 de juliol de 2018, tot i que es podria prorrogar un any més. Explicava l’alcalde, Enrique Moll, que el ple de hui era un tràmit per a adherir-se a la central de compres.

P1340444Ciutadans de Pego Independents, en veu de Carmelo Ortolà, manifestava que «és l’única oferta que tenia esta central de compres de la Diputació». El que sí que explicava és que han triat la tarifa fixa.

Des del PP, Javier Gascó, avançava el vot favorable a la proposta «perquè és un estalvi molt gran per al poble». No obstant això, demanava «que s’estudiara per a les pròximes voltes, si pot ser, altres propostes per veure si es podem millorar encara més els beneficis per al poble».

Contestava l’alcalde que «nosaltres no podem anar per lliure perquè estem adherits a un conveni» i, apuntava, que no és el mateix parlar amb una empresa sent un sol que parlar amb una empresa des d’una central de compres que engloba a un important nombre de poblacions.

P1340441Compromís per Pego, en veu de Bernat Boluda, manifestava que «el contracte no diu res clar». Explicava que inicialment, este nou contracte comporta un estalvi de 56.000€ anuals, tot i que no se sabrà fins al final si es compleix eixe estalvi perquè depén de com es comporte la tarifa elèctrica. Criticaven també els valencianistes que l’equip de govern no haja estudiat més alternatives, a banda de la central de compres, que comporten un major benefici per al municipi. Anna Sastre explicava que «hi ha altres ajuntaments que formen part d’una cooperativa energètica i, hi ha algunes cooperatives energètiques que subministren energia 100% renovable […] i potser isca més o menys igual però ja tens una cosa més».

P1340446Enrique Moll recordava l’experiència viscuda fa uns 5 ó 6 anys com a alcalde quan van fer una licitació en el mercat lliure a la que només es va presentar Iberdrola «i no va voler posar la fiança que correspon es este tipus de contractes» i és per això que «finalment ens vam haver d’adherir a la central de compres perquè sinó ens haguérem quedat sense subministrament».

En este sentit, Carmelo Ortolà, apuntava que un ajuntament no és una casa privada. «L’ajuntament ha de licitar, has de publicar-ho i es presenta qui es presenta».

L’adhesió s’aprovava amb 10 vots a favor de PSPV, PP i Ciutadans de Pego Independents i 4 vots en contra de Compromís per Pego.

1565 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!