El Consell concedix la condecoració de Plata al mèrit policial al Capità de la Companyia d’Alacant i al Caporal de l’Equip Roca de Calp

Una petició que es va presentar al plenari ordinari de maig de 2017 per part dels grups socialista i Ciutadans de Pego Independents a instància del regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis i que va rebre el suport de tota la corporació pegolina. Destacava aquella petició «el gran esforç humà» que realitzen els integrants dels equips ROCA, en concret en la zona de la Marina Alta.

21762142_1498143930271806_5537272997066290355_nDissabte 23 de setembre, a la Ciutat de València el Consell va concedir les condecoracions i distincions de la Generalitat al mèrit policial de la Unitat del Cos Nacional de Policia adscrita a la Comunitat Valenciana. En esta ocasió, l’alcalde de Pego hi va estar present perquè entre les concessions atorgades es trobava la petició realitzada per l’Ajuntament de Pego a l’equip ROCA de Calp.

En el plenari de maig de 2017 es van presentar moltes mocions, entre elles, els socialistes de Pego i Ciutadans de Pego Independents, a instància del regidor d’Agricultura, Andreu Dominguis, van presentar una que proposava «sol·licitar a la Conselleria de Justícia la concessió de la condecoració al mèrit policial per a l’equip ROCA de la Guàrdia Civil de Calp amb base en El Verger».

La moció, que va ser llegida per l’alcalde, Enrique Moll i recordava que «Les unitats ROCA van ser creades pel Ministeri de l’Interior per a previndre els robatoris en instal·lacions agrícoles i ramaderes de les zones rurals. La seua funció principal és la prevenció i investigació dels fets delictius ocorreguts en les explotacions agrícoles i ramaderes de la comarca. Fonamentalment durant les campanyes de recol·lecció dels cultius. Però també investiga altres tipus de delictes contra el patrimoni i l’ordre econòmic en l’àmbit rural, destacant els robatoris en cases de camp, sostraccions de ferramentes i eines de conreu, així com coure i altres tipus de metalls que es venen en el mercat negre».

Posant el focus més a prop, a la zona d’influència de la localitat, Moll destacava «el gran esforç humà que, per part dels integrants d’estes unitats, en concret la que opera en la zona de la Marina Alta» es realitza, atenent que tot i comptar «amb escassos mitjans humans i materials, han aconseguit resoldre centenars de sostraccions. I sobretot, controlar els robatoris de taronges que tant afecten el nostre municipi».

21616223_1498143920271807_8005649063641054751_nEste equip ROCA està integrat pel capità Diego Sàez Aguilar, el cap primer José Luís Álvarez Pic i els guàrdies civils Miguel Ángel Ramos Meira, Víctor Manuel Muñoz Alcaraz i Sergio Fernández Fernández.

Dissabte, el Consell va atorgar la Condecoració de Plata de la Generalitat al mèrit policial al Cap de Companyia d’Alacant, el Capità Diego Evaristo Sáez Aguilar i al Cap de l’Equip Roca de Calp, el Caporal 1r José Luis Álvarez Pic.

D’altra banda, en l’àmbit comarcal també podem dir que es va concedir la Distinció honorífica de la Generalitat al cos de la Policia Local de Dénia (Alacant).

Les condecoracions, els diplomes de reconeixement a la trajectòria professional i les distincions honorífiques concedides en este decret tenen caràcter vitalici i no comporten pensió o cap recompensa econòmica per part de la Generalitat.

 

2700 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!