La Regidoria de Sanitat s’adherix a la #XarxaValort

Es tracta d’un programa d’economia col·laborativa posat en marxa per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que permet l’accés gratuït a determinats productes d’ortopèdia que provenen de la donació d’altres persones i que han sigut revalorats per deixar-los en condicions d’ús adequades.

xarxa valortLa Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego ha decidit adherir-se a la Xarxa Valort, un programa d’economia col·laborativa posat en marxa per la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública que permet l’accés gratuït a determinats productes d’ortopèdia que provenen de la donació d’altres persones i que han sigut revalorats per deixar-los en condicions d’ús adequades.

Així les coses, després de la prescripció facultativa d’un producte ortopèdic inclòs en la XarxaValort la persona beneficiària disposa d’un producte amb garanties d’ús i de forma gratuïta, sense haver de fer prepagament (aportació retornable), ni copagament (aportació no recuperable).

Com a requisit per beneficiar-se de la Xarxa Valort només cal disposar d’una prescripció feta per un metge o una metgessa del sistema sanitari públic valencià d’algun dels articles inclosos i disponibles en el programa.

Els productes inclosos en la Xarxa Valort són, principalment, caminadors, cadires de rodes, bastons, crosses, aparells de bipedestació i plans inclinats. Són productes que tenen les mateixes garanties d’ús que un producte nou i una garantia de reparació de 6 mesos. Tots els productes han sigut revisats prèviament per personal qualificat en establiments autoritzats.

En què es diferencia un producte de la Xarxa Valort d’un nou? Des de la Conselleria de Sanitat Universal asseguren que «a nivell d’utilització, no hi ha cap diferència. El producte inclòs en el programa ha sigut valorat, revisat i reparat, si és el cas, per un tècnic ortoprotesista que li l’adaptarà com si fóra nou i amb una garantia d’ús legalment establida per a estos productes».

Si eres una d’eixes persones que has fet ús d’un producte ortopèdic, però ja et fa falta i, per tant, no està en ús, pots entregar-lo en un establiment col·laborador (ortopèdia o farmàcia amb ortopèdia) o bé en el centre de salut de Pego. En el moment de l’entrega signaràs un document de donació del producte a la Xarxa Valort.

Si eres d’eixes persones a les que li han prescrit un dels productes de la Xarxa Valort, en el centre on thagen fet la prescripció tinformaran de la disponibilitat del producte i d’on es troba, si fóra el cas. La disponibilitat depèn de les donacions fetes. En el moment de l’entrega també se signarà un document d’accés a la Xarxa Valort, pel qual et comprometràs a fer un ús adequat i diligent de l’article i a tornar-lo després d’haver finalitzat el seu ús conforme la prescripció mèdica.

Des de la Regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Pego s‘anima a tota persona que dispose de caminadors, cadires de rodes, bastons, crosses, aparells de bipedestació i plans inclinats, entre altres,productes que ja no utilitzen, a entregar-los al Centre de Salut de Pego.

1750 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!