Pego, entre els 58 pobles triats per rebre una de les subvencions del nou Pla Municipal d’Accessibilitat Universal de la Diputació d’Alacant

La Mancomunitat de Pego, l’Atzúbia i les Valls és una de les 9 que rebrà una ajuda per a seguir prestant serveis socials d’atenció primària. La Diputació d’Alacant ajuda amb 2 milions d’euros als ajuntaments i mancomunitats en la prestació de serveis socials d’atenció primària.

La Diputació d’Alacant un any més col·labora econòmicament amb els ajuntaments i mancomunitats de la província en la prestació de serveis socials d’atenció primària. La Comissió de Benestar Social ha aprovat la distribució d’esta convocatòria d’ajudes, dotada amb 1.950.000 euros, de les que es beneficiaran un total de 58 municipis amb una població inferior als 50.000 habitants i 9 mancomunitats.

Les ajudes en este cas van dirigides als serveis d’informació, orientació i assessorament tècnic dirigits a la ciutadania, el servei d’ajuda a domicili, els programes de cooperació social i els de convivència i reinserció social o l’atenció a les necessitats més bàsiques a fi d’evitar la pobresa energètica en llars en risc d’exclusió social i la pèrdua de l‘habitatge per no poder atendre el pagament del lloguer.

D’una banda, la Diputació d’Alacant ha distribuït 1.400.000 euros entre 58 ajuntaments. A la Marina Alta es beneficiaran d’estes ajudes Benissa, El Poble Nou de Benitatxell, Calp, Dénia, Gata de Gorgos, Xàbia i Teulada.

D’altra banda, un total de 9 mancomunitats s’han beneficiat d’este programa d’ajudes per import total de 550.000 euros; M. Pego, l’Atzúbia i Les Valls, M. Marina Alta, M. El Xarpolar, M. del Baix Segura, M. de Beneixama, el Camp de Mirra i Canyada, M. Marina Baixa, M. Mariola,, M. La Vega, M. Vid i el Mármol.

El Govern Provincial també distribuirà 250.000 euros entre 58 ajuntaments de la província, tots ells de menys de 20.000 habitants, per a desenvolupar Plans Municipals d’Accessibilitat Universal. Este nou programa s’emmarca en l’objectiu de la Diputació d’Alacant de contribuir a crear una província accessible i sense barreres.

Els Plans d’Accessibilitat Universal tenen com a finalitat garantir que els serveis, espais, edificis, transports i sistemes de comunicació públics del municipi estiguen a la mà de qualsevol ciutadà o ciutadana de manera igualitària i amb independència de les seues capacitats.

En esta primera convocatòria han resultat beneficiats els municipis de la Marina Alta beneficiats han estat: Alcalalí, Beniarbeig, El Poble Nou de Benitatxell, Calp, Castell de Castells, Gata de Gorgos, Llíber, Ondara, Parcent, Pego, El Verger, Xaló i l’EATIM Llosa de Camatxo.

1788 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!