La Regidoria de Sanitat, Mancomunitat de Serveis Socials i Acció Urgent activen el protocol d’actuació davant la calor intensa

Este implica que des de la Mancomunitat de Serveis Socials s’ha passat a Acció Urgent un llistat de gent que necessita estar controlada per prevenció davant les onades de calor. És per això que des de dimarts dos persones voluntàries d’Acció Urgent poden presentar-se a casa d’alguna d’estes persones per comprovar com s’hi troben (tensió, pols, etc).

20046727_812490815576331_2015714837869858728_n

Esta setmana s’ha activat, en una part de l’Estat, una nova onada de calor. Pego no hi entrava dins eixe avís. No obstant això, ahir en algunes zones de Pego es registraven 37.9ºC i, de fet, les temperatures que no baixaran dels 30ºC durant tota la setmana. És per això des de dimarts la Regidoria de Sanitat ha activat el protocol d’actuació que implica la coordinació entre la Mancomunitat de Serveis Socials i Acció Urgent.

Esta col·laboració suposa que, des de la Mancomunitat de Serveis Socials, s’ha passat a Acció Urgent un llistat de gent que necessita estar controlada per prevenció. El control que exercix, de forma gratuïta durant este període d’estiu Acció Urgent, a les persones en risc de que se’ls agreuge una malaltia crònica o de patir deshidratació i esgotament per la intensa calor s’amplia a tot el poble, consistix a visitar la persona per comprovar que les constants vitals estan en ordre com són el pols, la tensió, la glucosa o la saturació, entre d’altres.

not4146Així, des de dimarts 11 de juliol, Acció Urgent està visitant les persones que consten en el llistat facilitat per la Mancomunitat de Serveis Socials de Pego per complir amb el protocol d’actuació davant la calor intensa. D’altra banda, les famílies que tinguen algun familiar amb estes característiques poden posar-se directament en contacte amb Acció Urgent al 653.867.383 i deixar les dades perquè controlen el seu familiar.

Els símptomes que poden alertar-nos que una persona pot estar patint un cop de calor són:
temperatura molt alta
mal de cap
nàusees
set intensa
convulsions
somnolència o pèrdua del coneixement

Davant d’estos símptomes, el millor és traslladar la persona a un lloc més fresc, donar-li aigua, mullar-la, ventar-la i avisar urgentment els serveis d’emergències sanitàries de Pego, Acció Urgent: 653.867.383.

En els dies de calor intensa es recomana que:

Consells davant d'una onada de calor– Beveu abundant aigua i líquids, no són adequades les begudes alcohòliques o amb cafeïna, les begudes per a esportistes sí que ho són.
– Mengeu en xicotetes quantitats, preferentment riques en fruites i verdures.
– Useu roba fina, no ajustada, que cobrisca la major superfície possible i de colors clars.
– Utilitzeu protecció per als rajos solars.
– Eviteu esforços físics innecessaris.
– Utilitzeu l’aire condicionat, si en teniu.
– Planegeu les activitats diàries quan les temperatures no són tan altes.
– Vigileu els xiquets i les xiquetes, així com les persones majors, comproveu-ne l’estat i la ingesta de líquids.
– No deixeu mai els xiquets i les xiquetes, persones majors o animals domèstics en un cotxe aparcat durant els períodes d’intensa calor.

1820 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!