La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego convoca el I Certamen de Poesia Satírica

Un Certamen que també seria el primer d’este gènere literari en l’àmbit lingüístic valencià i que pretén incentivar la pràctica d’un gènere subscrit, principalment, a les Falles. La dotació del premi és de 2.500€ i l’obra guanyadora serà publicada per Edicions del Bullent. Els treballs podran presentar-se fins el 22 d’octubre de 2018. El jurat estarà format, amb criteris paritaris, per: Salvador Bolufer, Alba Fluixà i Jesús Peris.

Potser és perquè Pego té un dels millors, sinó el millor, poeta satíric de tot el nostre àmbit lingüístic, en Salvador Bolufer o potser perquè la base de la burrera pegolina radica en la sàtira. Siga com siga, la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Pego ha decidit convocar el I CERTAMEN DE POESIA SATÍRICA de Pego i de tot el nostre àmbit lingüístic. Amb esta iniciativa la regidoria, junt amb Edicions del Bullent, pretén incentivar la pràctica d’este gènere literari, només reconegut fins ara en alguns estaments fallers.

La dotació del premi és de 2.500€, i l’obra guanyadora serà publicada per EDICIONS DEL BULLENT. Els treballs podran presentar-se fins al 22 d’octubre de 2018.

Les bases d’este I Certamen de Poesia Satírica especifiquen que podran concórrer tots els treballs poètics inèdits que no hagen estat premiats en altres concursos o publicats anteriorment, i que s’ajusten a les bases del certamen. La temàtica, el metre i la rima seran lliures, però les textures hauran de mostrar una intencionalitat satírica. Cada autor o autora podrà presentar únicament una obra al premi, i l’extensió total haurà de ser la corresponent a un volum habitual de poesia (mínim 400 versos o l’equivalent si es tracta de prosa poètica).

Les obres es podran presentar en paper o mitjançant un correu electrònic. Si s’opta per la primera opció les obres s’hauran de remetre a la Casa de Cultura de Pego (carrer sant Domènec, 5, 03780 PEGO). Si es preferix enviar per correu electrònic, s’haurà d’adreçar a: satirapego@pego.org. El jurat estarà format, amb criteris paritaris, per: Salvador Bolufer, Alba Fluixà i Jesús Peris.

2281 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!