José Luis García Ibáñez, guanyador del 42é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’

L’obra de l’escultor valencià duu com a títol ‘Lugar de Silencio’. El jurat la qualificada com una obra «molt resolta, molt digna, molt sòbria que està entre l’escultura i la pintura». Les obres finalistes han estat la de Tomàs Sivera, ‘Refugiado sin refugio’ i la de Daniel García Moragues, ‘Mutaciones’. El jurat ha estat presidit per la regidora de Cultura, Laura Castellà i integrat per Roman de la Calle (crític d’art, catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València), Juan Ramón García Castejón (artista plàstic), Paco López Gómez (artista plàstic) i Antonio Barroso Vega (artista plàstic i president del festival de las arts de València, Ciutat Vella Oberta). El lliurament del premi i la inauguració de l’exposició del 42é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ tindran lloc divendres, 8 de juny, a les 20h., al Centre d’Exposicions.

Durant les primeres hores de la vesprada ha estat deliberant el jurat del 42é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ presidit per la regidora de Cultura, Laura Castellà Sastre i integrat per Roman de la Calle (crític d’art, catedràtic d’Estètica i Teoria de l’Art de la Universitat de València), Juan Ramón García Castejón (artista plàstic), Paco López Gómez (artista plàstic) i Antonio Barroso Vega (artista plàstic i president del festival de las arts de València, Ciutat Vella Oberta). Ells han estat els encarregats de valorar les 36 obres presentades en esta nova edició i de triar l’obra guanyadora.

El jurat és expert en art i també en el Certamen que ens ocupa, ja que tots ells fa temps que són membres del jurat del veterà certamen pegolí. Enguany, a diferència de les edicions anteriors, les obres han estat avaluades a la Casa de Cultura de Pego. Una altra de les diferències respecte a les edicions anteriors ha estat la persona que ha pres acta del veredicte final, Marisol Cendra Vicenç, qui substituïx en el càrrec Rafel Ruiz després que este es jubilara l’any passat.

Cap a les 13.30h, el jurat ja havia consensuat l’obra guanyadora que ha resultat ser ‘Lugar de silencio’ de l’autor Jose Luis García Ibáñez. A la pregunta com s’havia desenvolupat enguany la tria, si havia estat difícil o fàcil, el portaveu del jurat, l’artista plàstic Juan Ramón García Castejón assenyalava que «El nivell ha estat interessant. Sempre triar un premi és molt difícil, sobretot perquè hi ha una qualitat en les obres evident. Però a la fi, estem molt d’acord, ha sigut unànime la decisió i tenim el premi i dos finalistes que ens han deixat molt feliços».

L‘obra guanyadora destaca «perquè és una obra molt resolta, és una obra molt digna, molt sòbria que està entre l’escultura i la pintura», un fet que s’explica perquè l’autor d’eixa peça està especialitzat en escultura, tot i que de manera paral·lela també ha desenvolupat la pintura. Afegia García Castejón que ‘Lugar del silencio’ és una obra abstracta que aporta, com a novetat que «és art per ell mateix i per ell mateix es defensa».

José Luis García Ibáñez en 2007 va obtindre l’accèssit en XXXIV Premi Bancaixa en Escultura i va ser seleccionat en el trenta-tresé Premi Julio Antonio d’Escultura de Tarragona. José Luis García Ibáñez ha exposat, entre altres entitats i institucions, en la Fundació Bancaixa, la Diputació Provincial d’Alacant, l’Ajuntament de València, la Universitat d’Extremadura i la Col·lecció Renfe.

‘Refugiado sin refugio’ de Tomàs Sivera Vallés, finalista Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’.
‘Mutaciones’ de Daniel Garcia Moragues, finalista del Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’.

El jurat del 42é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ ha seleccionat com a finalistes les obres del xabienc Tomàs Sivera Vallés, ‘Refugiado sin refugio’ i del gandienc Daniel Garcia Moragues, ‘Mutaciones’. Les dos peces «quasi han empatat», desvelava el portaveu del jurat, García Castejón. Aconsellava als dos autors que «tinguen en compte tornar-se a presentar perquè han estat a punt d’aconseguir el premi».

Concloïa García Castejón que els membres del jurat «estem contents, satisfet de l’aportació de la gent», tot i que confessava que enguany el nombre d’obres presentades ha disminuït bastant comparant amb altres edicions. No obstant això, ressaltava «la qualitat dels autors, que mereix molta atenció i incrementarà la col·lecció del museu».

El lliurament del premi i la inauguració de l’exposició del 42é Certamen Nacional de Pintura ‘Vila de Pego’ tindran lloc divendres, 8 de juny, a les 20h., al Centre d’Exposicions Museu d’Art Contemporani de Pego, ubicat al carrer Hospital.

2521 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!