La Regidoria d’Agricultura aconsella realitzar un tractament per a la mosca en aquells horts que estiguen per collir

Un consell que es realitza en vista a les altes temperatures que s’estan registrant a estes altures de mes de novembre, quan el fred se suposa que ja hauria d’haver arribat. A la cambra agrària encara es pot arreplegar un producte que combat les picades a la fruita de la Mosca del Mediterrani.
Serà o no serà conseqüència del canvi climàtic, el cert és que les temperatures que estem tenint a dia 16 de novembre i anteriors, no són massa característiques del mes de novembre, el primer mes de tardor, estació en què el fred hauria començar a fer acte de presència. De fet, estem tenint unes temperatures excepcionalment suaus o més bé caloroses que de moment continuaran així, degut a la presència d’una massa d’aire subtropical, càlida i estable, sobre el nord d’Àfrica que avança cap al sud i l’est de la península Ibèrica, segons indica CEAMET.

Degut a aquestes altes temperatures en aquesta època de l’any, des de la regidoria d’agricultura, el seu responsable, Andreu Dominguis ha aconsellat als propietaris d’horts de cítrics encara per collir “que arruixen en el producte que encara s’està repartint-se” a la Cambra Agrària per a evitar que es perda la collita per la mosca del Mediterrani que pot fer estralls al mes de novembre.

L’única condició que, a primera vista, allunya el propietari d’aconseguir el producte és que “la Conselleria d’Agricultura marca que s’ha de tenir un mínim de 22 fanecades”, explicava Dominguis, que alhora reconeixia que “ací és difícil que les tinguen” i és per això que aconsellava una fòrmula que no seria la primera vegada en utilitzar-se, “que s’ajunten dos persones que es coneguen o que siguen família” per a poder obtenir les ajudes. I és que les dosis que es reparteixen des la Conselleria són de quart de litre i no dosis individuals.

S’obta per Kàrate perquè “en aquestos moments ja no hi ha càrregues per a mosquers”, apuntava Andreu Dominguis qui assegurava que “és un producte bo […] i dóna bon resultat per un preu mínim”.

563 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!