La regidora d’Estrangeria es reuneix, cada 15 dies a Pego, amb els residents europeus

L’objectiu és estrènyer els llaços entre l’administració pública i, per extensió els pegolins i les pegolines, i la ciutadania que elegeix Pego com a poble per a viure. En aquestes reunions s’intentarà resoldre dubtes els principals dubtes d’aquestos ciutadans i enriquir la comunicació amb el poble.
En aquesta nova legislatura l’Ajuntament de Pego ha volgut posar l’accent en els residents estrangers per tal d’estrènyer els llaços entre aquest col•lectiu, majorment ubicat a Monte Pego, i l’administració pública. És per això que es va crear la regidoria d’Estrangeria al capdavant de la qual està Alícia Siscar.

La primera presa de contacte entre els residents estrangers i la regidora d’Estrangeria va tenir lloc el 20 de juliol de 2011. Des d’aleshores, cada 15 dies, es reuneixen les dos parts. Fins ara aquestes reunions es duien a terme a Monte Pego, però com cada vegada hi ha més residents estrangers que es decideixen pel poble per a viure, aquestes reunions s’han traslladat a la Casa de Cultura.

Així, els dimecres alterns, és a dir, cada 15 dies, de 10 a 13 hores, hi ha reunió amb els residents estrangers. L’última reunió es va celebrar ahir, 14 de setembre, el que indica que la propera tindrà lloc el dimecres 27 de setembre.

A aquestes reunions assisteixen, un policia local que domina l’anglès per tal d’atendre tots els temes relacionats amb la seguretat; una alemanya que trasllada totes eixes qüestions i la resta de temes que es tracten en cada reunió al col•lectiu alemany i la mateixa regidora d’Estrangeria que atén al col•lectiu anglès.

Els temes més recurrents i que més interès desperten entre els residents europeus han de veure amb l’urbanisme, tant en qüestions de tributació que tenen relació amb SUMA i cadastre, com en qüestions relacionades amb les infraccions urbanístiques o similars. També hi ha una important tasca d’assessorament lingüístic, sobretot enfocat a la traducció de documents oficials que són d’interès per als usuaris.
662 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!