La presentació de ‘Cendra i Or’ a Pego, rodona

Tot i la intervenció de les campanes durant alguns moments de la presentació del tercer treball dels pegolins Smoking Souls, el cert és que, el nombrós públic present va gaudir de la posada en escena de l’estrena de ‘Cendra i Or’. Introduïts pel polifacètic César Monzonís, Carles Caselles, Josep Bolu, Pau Camps i Miquel Àlvarez, van barrejar la música i la contestació a les preguntes que anava realitzant-los Monzonís per a completar una bona imatge de qui són Smoking Souls.

P1310461Amb ‘Lluna’, Smoking Souls iniciava l’estrena del seu tercer treball, ‘Cendra i Or’, al pati de la Casa de Cultura de Pego davant un nombrós públic que tenia ganes d’escoltar en directe els pegolins, amb una carrera musical cada vegada més exitosa.P1310466

«Avui estem ací per donar a conèixer al nostre poble el tercer disc d’una banda pegolina, una més, que ja és referent a tot el territori i que continua el seu caminar constant». 17353153_1244299152359168_4889878857903232076_nEstes paraules les pronunciava l’encarregat de posar els punts sobre les ‘i’ al voltant dels Smoking Souls, el polifacètic César Monzonís, qui indicar que «han fet més de 60 concerts en la darrera gira, que alguns dels seus videoclips superen les 40.000 reproduccions, destacant per sobre de tots ells, el videoclip de ‘Fills de la nit’ que duu més de 138.000 reproduccions». Entre els èxits aconseguits, fruit d’eixa trajectòria imparable, el fet que s’han esgotat les entrades per a la seua actuació a Barcelona. Una situació molt diferent a la primera vegada que hi van actuar, quan van anar a veure’ls entre 10 i 15 persones, el que dóna bona mostra del treball ben fet.

P1310453César Monzonís, es preguntava per què enguany, que Smoking Souls estrenen disc, «no podrem escoltar aquest nou projecte fruit de mesos de treball, a la Fira del nostre poble» i deixava la pregunta per a la reflexió. Tot i que afegia que, al seu entendre, «qualsevol grup de Pego, que presente un nou disc, deu de tocar eixe any a la Fira del seu poble».

Remuntant-se als inicis, Monzonís situava l’audiència «fa vora 7 anys» quan, «tres joves de Pego es reunien els divendres amb unes guitarres i una bateria com a instrument, una birra per a fer camí i una il·lusió: passar-ho bé com a objectiu». En eixe context és quan es coneixen Carles i Bolu. «Aleshores Carles només tocava la guitarra i era Mancanera qui la veu d’eixes inoblidables vetlades que van suposar la primera llavor del que ara és Smoking Souls». Posteriorment, «Carles i Pau prepararen 4 cançons i contactaren amb Bolu per a posar ritme. Contractaren un baixista i van gravar la seua primera maqueta»

P1310457«Al 2013 presenten el seu primer disc, ‘L’espenta […] amb ell van participar en festes de pobles i algun festival». «Aquells joves escoltaven qualsevol tipus de música, però vivien en primera persona el camí que havien encetat La Gossa, Obrint Pas o Lilit», afirmava Monzonís. En 2015, el grup publica ‘Nomàdes, el seu segon disc enregistrat per Marc Dasousa i sota el paraigua de Propaganda pel Fet, obrint-se’ls les portes de Catalunya. La gira del segon disc els permet recórrer més de quilòmetres i quilòmetres per a actuar en eixos més de 60 concerts programats. És quan es plantegen aparcar altres projectes i centrar-se en el grup i fer realitat «la il·lusió de fer Smoking el seu modus vivendi».

P1310430Amb este tercer disc, ‘Cendra i Or‘, els de Pego es consoliden i avancen en una trajectòria que, els i les crítics qualifiquen de «sòlida». Carles Caselles, Pau Camps, Josep Bolufer i Miquel Àlvarez, van manifestar el seu «plaer per veure el pati de la Casa de Cultura tan ple». Actualment, i mirant enrere, assegura Carles Caselles que se senten «bé, quan veus que la gent respon i escolta. És una sensació bonica perquè, qualsevol persona que fa art el que volem és tindre públic i quan veus que et donen suport és molt bonic».

P1310450Els ingredients per continuar junts i creant, és segons Pau Camps, «tindre’ns un respecte […] i, tot i que tenim els nostre piques i les nostres discussions, però ho portem prou bé perquè mai passem de la línia invisible que no s’ha de passar».

Amb este tercer treball, Smoking Souls no només faran concert a Barcelona (on s’han esgotat les entrades), sinó que també debutaran a Madrid, un fet que els feia afirmar que «som valents, anem a vore a Madrid que passa» perquè volen que la seua música «també trenque fronteres». Confessaven que «no esperem res, que anem a vore que passa». Així que, com en la música i els ritmes, continuen explorant sonoritats i espais.

 

2631 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!