Pego acull la celebració del Dia Júniors el proper diumenge

Participaran unes 500 persones pertanyents a 10 centres Júniors de la Marina Alta: Dénia, Xàbia, Benissa, Gata, Ondara, la Vall de Pop, la Rectoria i Pego. El Dia Júniors és una jornada plena d’activitats dedicades a tots i totes les persones que formen part dels Júniors, ja siguen xiquets i xiquetes, joves, educadors i educadores i familiars. Esta trobada és especial, entre d’altres, perquè no es tornarà a repetir fins a d’ací a una dècada i és per això que els Júniors Ambra de Pego fan una crida a totes aquelles persones que alguna vegada hi han format part del col·lectiu a que hi participen.

Cartell Dia Juniors 2017El proper diumenge 26 de març, a més de tenir el primer concert de celebració del 50 aniversari de l’Orfeó de Pego, se celebra al municipi el Dia Júniors de la Zona de La Marina. Participaran unes 500 persones pertanyents a 10 centres Júniors de Dénia, Xàbia, Benissa, Gata, Ondara, la Vall de Pop, la Rectoria i Pego. Un Dia Júniors és una jornada plena d’activitats per a tots i totes les membres del moviment diocesà, ja siguen xiquets i xiquetes, joves, pares, mares o educadors i educadores.

Amb este Dia Júniors es pretén compartir amb la resta de centres l’estil de vida Júnior. Servix també per donar dimensió real al moviment dels Júniors, atenent que no es tracta només d’un projecte local, sinó que va més enllà (de fet, a la Diòcesis de València hi ha 150 centres Júniors).

planning d'activitatsEl Dia Júniors a Pego començarà a les 10.30 del matí des del Passeig de les Verdales, punt de partida de totes les persones que hi participen, entre 400 i 600, que es desplaçaran fins la plaça del Convent i de Jaume I, espai neuràlgic de la jornada. A les 11.30h., està previst que comence l’activitat principal que es realitzarà per grups. Té com a títol ‘L’enigma d’Eskaton’ i es desenvoluparà per totes les places del poble. Per elles, els al voltant de 300 xiquets i xiquetes Júniors, hauran d’anar superant proves per a, finalment resoldre l’enigma. També hi haurà activitats dedicades als pares i mares perquè «el projecte educatiu dels Júniors necessita del recolzament dels pares i per això també fem activitats per a ells», explicava Vicente Ortí, cap de centre fins l’any passat.

En estos últims mesos hi hagut bastants canvis al si de Júniors Ambra de Pego i és per això que l’organització ha volgut aprofitar l’esdeveniment per «fer pinya […] i volíem fer-ho només amb els educadors actuals, sinó també amb els antics educadors», indicava Ortí.

Hauran de passar 10 anys més per què Pego torne a ser el poble acollidor del Dia Júniors, atenent que la seua organització és itinerant per tots els centres de la Marina Alta. Entre esta circumstància i que l’any que ve els Júniors Ambra de Pego complixen 35 anys de vida, des del col·lectiu local han volgut aprofitar el Dia Júniors de diumenge per intentar comboiar qui actualment és júnior, però també, aquelles persones que han format part del moviment. Cartell panyoleta balcóÉs per això que animen a tots i totes a què traguen de l’armari o del caixó la seua panyoleta i se la tornen a penjar al coll quan s’apropen a la plaça del Convent. Però Júniors Ambra també ha pensat la manera en què puguen estar present si no hi pots assistir a la cita. Hauràs de recuperar la panyoleta d’on la tingues guardada i penjar-la al balcó o a la finestra de casa. La finalitat és que l’organització del Dia Júniors a Pego vol que «la gent veja la dimensió real de Júniors, de quantes persones han passat pel Moviment», com assenyalava Vicent Ortí.

 

1967 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!