La prehistòria i l’art rupestre de la Vall de Gallinera, immortalitzats en un llibre

L’Ajuntament de la Vall de Gallinera ha publicat el llibre “Prehistòria i art rupestre a la Vall de Gallinera” mitjançant una subvenció de 10.000€ de la Diputació d’Alacant en matèria de promoció i difusió de jaciments d’art rupestre.

Aquesta nova publicació ha nascut amb l’objectiu d’aportar informació sobre el llegat prehistòric de la Vall de Gallinera. Es tracta d’una obra de caràcter col·laboratori, donat que en la redacció de textos han participat 20 persones, que han aportat informació des de diferents punts de vista i camps d’especialització.

Segons s’ha informat des de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera, en l’elaboració del llibre han participat Han participat: Elisa Doménech, del Museu Municipal de Cocentaina; Josep Fernández, de l’Associació Cultural Bolomor; Pere Ferrer, del Centre d’Estudis Contestants; Gabriel García, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; Mauro Hernández, de la UA; José López, del Servei Territorial de Cultura i Esport d’Alacant de la G.V; María Lillo, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; José Lull, del Departament de Ciències de l’Antiguitat i de l’Edat Mitjana de la U.A.Barcelona; Ximo Martorell, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; Amparo Martí, del Centre d’Estudis Contestants; Silvia Martínez, de l’Àrea de Prehistòria de la UA; Fco. Javier Molina – investigador independent-; David Torró, del Servei Territorial de Cultura i Esport d’Alacant de la GV; i membres de la Unió Cultural d’Amics i Amigues de la Vall de Gallinera, com són Vicent Morera, Ferran Vilaplana, Juanjo Ortolà i Vicent Puig.
.


A més, des de l’Ajuntament de la Vall de Gallinera es destaca que la coordinació del llibre ha estat possible gràcies a Virginia Barciela, de l’Àrea de Prehistòria de la UA, Rafael Pérez, de l’Àrea d’Arquitectura de la Diputació d’Alacant i Jorge A. Soler, del Museu de Belles Arts Gravina (MUBAG) i del Museu Arqueològic de la Diputació d’Alacant (MARQ).

Amb la subvenció de la Diputació d’Alacant s’ha editat un total de 1.500 exemplars en valencià, els quals ja es poden trobar a les biblioteques públiques d’Alcoi, Altea, Beniarbeig, Benissa, Calp, Cocentaina, Dénia, Gata de Gorgos, Xàbia, Muro d’Alcoi, Ondara, Pedreguer, Pego, El Poble Nou de Benitatxell, Teulada Moraira, Benidorm, Alacant, Albaida, Alzira, Bellreguard, Benigànim, Castelló de Rugat, Carcaixent, Cullera, Gandia, Oliva, Ontinyent, Potries, Tavernes de la Valldigna, Vilallonga, Xàtiva i València.

Les persones que habiten a la Vall de Gallinera poden recollir un exemplar a l’Ajuntament.


974 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!