La portaveu del PP de Pego denuncia al soterrador municipal per agressió

El soterrador, que va quedar dissabte en llibertat, però imputat per coaccions, nega que agredira a la portaveu popular i assegura que la denúncia és “un muntatge”.
A continuació Ràdio Pego es fa ressò de la notícia que publicaven tots els mitjans comarcals aquest cap de setmana. Un fets que no eren comunicats, com ja ve sent habitual, per cap membre del PP de Pego als Serveis Informatius de l’emissora municipal.

A principis de la setmana passada l’Audiència Provincial ratificava la condemna a l’exalcalde de Pego, Carlos Pascual per un delicte de prevaricació, per suspendre de sou i feina a Fernando Piera, soterrador municipal, en 2001, de forma injustificada. La condemna és de 7 anys d’inhabilitació per a càrrec públic per un delicte de prevaricació, és a dir, per un delicte propi de qui falta a l’obligació del càrrec que exerceix, desviant-se dels propis deures professionals. Aquesta condemna també duu aparellada el pagament d’una indemnització de 6.000 euros (més els interessos legals corresponents) i el pagament de les costes judicials a Piera, que haurà de pagar el mateix acusat, és a dir, Carlos Pascual.

Poc després de conèixer-se la notícia, la portaveu del PP de Pego i esposa de Carlos Pascual, Maite Ferrándiz, denunciava davant de la Guàrdia Civil al funcionari municipal Fernando Piera per haver-la agredit i amenaçat en la nit del dijous 7 d’octubre. Segons el relat de la regidora, els fets van ocórrer quan es disposava a entrar en sa casa i Piera, es va abalançar sobre ella per darrere i la va espentar cap a l’interior de l’habitatge. Allí, “la va agafar dels braços sacsant-la”, segons s’indica en la denúncia, i li va exigir el pagament d’una indemnització judicial a què ha sigut condemnat el seu marit.

La cridòria va alarmar les persones que estaven a casa. Sembla ser que el nuvi de la filla de l’exalcalde, va ser qui va baixar i va ajudar Ferrándiz, en un dur forceig amb Piera, fins que entre els dos van aconseguir tirar-lo al carrer. Segons continua el relat, després dels fets, Piera encara va passar, almenys dos vegades amb el cotxe, per enfront de la casa de la popular.

Després de l’incident, Ferrándiz, que no va patir ferides físiques però sí una forta crisi nerviosa, va presentar una denúncia davant de la Guàrdia Civil. Segons el testimoni de la líder del PP, el soterrador li exigia «que li pagara el que li devia el seu marit», el que interpreten com els 6.000 euros d’indemnització per «danys morals» que ha de pagar Carlos Pascual al funcionari pel tracte que li va dispensar sent alcalde, segons una recent condemna de l’Audiència Provincial.

En eixos temps, l’any 2001, Piera va arribar a ser hospitalitzat després de la seua vaga de fam com a protesta per la suspensió d’ocupació i sou que li va imposar Pascual injustament. Una situació límit que li va deixar empremta ja que, com ell mateix reconeixia fa un temps, des de llavors ha patit depressions.

Davant la denúncia de la regidora popular, la Guàrdia Civil detenia divendres al matí el soterrador municipal, Fernando Piera, acusat de violació de domicili, amenaces i intent d’agressió a Maite Ferrándiz. Segons fonts del PP local, no és la primera vegada que este funcionari increpa pel carrer a l’esposa de l’exalcalde, encara que mai havia arribat a utilitzar la violència.

Divendres al matí el PP d’Alacant emetia un comunicat de premsa -aquest sí que remés a Ràdio Pego- en què el vicesecretari general del partit a la província d’Alacant, Miguel Ortiz manifestava “la més enèrgica i contundent condemna a l’agressió patida per la regidora portaveu de Partit Popular a Pego, Maite Ferrándiz” qui continuava la seua condemna afirmant que Ferrándiz “ha sigut víctima d’un comportament inadmissible en la societat. Allò que s’ha succeït requereix mesures immediates perquè este tipus d’accions no tornen a repetir-se”.

Amb aquestes declaracions el Partit Popular de la Província d’Alacant mostrava “el seu més absolut suport a Maite Ferrándiz i a totes les dones que hagen sigut víctimes d’algun tipus de violència”.

Fernando Piera va abandonar el matí de dissabte el calabós de la caserna de la Guàrdia Civil del Verger, on havia estat detingut des del matí del divendres; quedant en llibertat, però imputat per violació de domicili, coaccions i agressió.

En l’altra versió, la del soterrador municipal, aquest nega tots els fets indicats anteriorment i assegura que la denúncia és “un muntatge”. El soterrador admet que en la nit del dijous va acudir a la casa de Maite Ferrándiz, però afirma que ni tan sols va arribar a coincidir amb ella.

Fernando Piera va relatar al diari Levante que va tocar al timbre i va ser el nuvi de la filla de l’exalcalde qui va baixar a veure què volia. També va dir que, a este jove, li va demanar que transmetera a Maite Ferrándiz que el seu home, Carlos Pascual, i ella li han de pagar els 6.000 euros d’una indemnització judicial. “Però vam parlar a penes mig minut. Res més. I me’n vaig anar. Ni tan sols em vaig creuar amb Maite Ferrándiz”, va dir Piera.

“És cert que volia parlar amb ella, però jo no la vaig vore, ni ella em va veure a mi. No sé, ni tan sols, si estava en casa”, va explicar este funcionari, qui va lamentar que per una denúncia que ell considera falsa haja passat 24 hores arrestat en la caserna de la Guàrdia Civil.

Els 6.000 euros que el soterrador reclama a Carlos Pascual i a Maite Ferrándiz corresponen a la indemnització decretada per l’Audiència Provincial en una sentència per la suspensió il•legal de feina i sou que es va aplicar en l’exercici 2001 a este funcionari municipal. L’aleshores alcalde, Carlos Pascual, va prendre eixa mesura disciplinària després que Fernando Piera participara en una protesta contra ell. El funcionari va denunciar a l’ara exprimer edil i ara la sentència que l’audiència va decretar en 2008 és ferma, així que, a més d’indemnitzar al soterrador amb els mencionats 6.000 euros, Carlos Pascual ha estat condemnat a set anys d’inhabilitació per a l’exercici de càrrec públic i a pagar els costos judicials del procés.
442 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!