La Policia Local ensenya als xiquets a tirar coets

La Policia Local de Pego està duent a terme una campanya sobre l’ús responsable de productes pirotècnics durant les Falles. Des de la Policia Local se subratlla que el més important és “respectar les categories dels coets i les edats per a la seua utilització”.
Estem en època de coets. I és que les Falles duen associades, a més de la música, dels monuments, dels vestits de valenciana, els artefactes pirotècnics. La seua utilització durant els estos dies de festa és multiplica àmpliament. Adults, adolescents i menuts esdevenen pirotècnics, amb la subtil diferència que no tenen nocions professionals sobre l’ús més adequats per a la utilització dels coets. És per això que des de fa dos anys la Policia Local de Pego, els dies previs a Falles, fa xerrades als centres educatius del municipi, dirigits a alumnes a partir de 8 anys, per a ensenyar a utilitzar els coets correctament.

Eloi Pérez, l’encarregat de donar estes xarrades, subratllava la importància de “respectar les categories dels coets i les edats per a la seua utilització”. Coneixent les categories pirotècniques bàsiques es desmitifica la imatge dels xiquets i xiquetes de tendra edat entusiasmats amb la bolseta de bombetes, eixos coets molt menudets que no necessiten foc perquè exploten, només tirar-los al terra. Els coets de categoria 1 poden ser manipulats a partir dels 8 anys d’edat. La categoria 2 pot ser manipulada a partir de 10 anys. Els coets amb categoria 3 poden ser manipulats a partir de 18 anys.

Destaca Eloi Pérez que destaca que durant els dos anys que fa que la Policia Local de Pego està duent a terme la campanya de prevenció pirotècnica “si que s’ha notat que la gent respecta el que s’ensenya a les classes i fan prou cas”.

La tendència general detectada és que els xiquets i les xiquetes “sempre volen tirar coets més grans dels que poden tirar”. No obstant això, declarava Pérez que reaccionen molt bé a les xerrades. De fet, assegura el Policia Local que es mostren “orgullosos de poder-ho explicar als pares”.

Incidix Eloi Pérez que allò “principal és respectar les categories i les edats”. Important també és respectar les mesures bàsiques de seguretat “per a no poder llastimar a ningú”.

Acabava Eloi Pérez encomiant a la població a passar-ho bé estes festes, “amb trellat”.
687 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!