La Plataforma per la recuperació de les muntanyes i en defensa del territori dóna els primers passos

Encara no està acabada de constituir, però esta proposta que va nàixer de l’Assemblea Oberta de Pego, va tenir una primer assemblea amb tècnics de diversos àmbits de la que van eixir les primeres mesures a prioritzar per al futur de les muntanyes. Entre les futures accions, reunir-se amb personal de tots els ajuntaments afectat per fer un front comú. Hui dimecres, representants l’Assemblea Oberta de Pego, serà entrevistada a ‘La teua veu’ de Ràdio Pego, de 21 a 22h.
La Plataforma per a la recuperació de les muntanyes i en defensa del territori a Pego, tot i no estar conformada totalment, comença a donar les seues primeres passes. Recordem que esta plataforma naix arrel del fatídic incendi ocorregut a Pego el passat 14 de maig i de la inquietud de les persones que conformen l’Assemblea Oberta de Pego; de la seua preocupació perquè no torne a passar una tragèdia com la cita. Perquè siga així, l’Assemblea Oberta de Pego va entendre perfectament que la responsabilitat de cuidar de les muntanyes era col·lectiva, d’ahí la idea de crear una plataforma per a la recuperació de les muntanyes i en defensa del territori.


Foto:Assemblea Oberta de Pego


Divendres passat es va produir una primera reunió amb especialistes de diversos camps: enginyers forestals, ambientòlegs, biòlegs, bombers i altres. El debat entre totes les persones presents va ser «ampli i intens», assenyalen. Això va permetre «l’obertura d’escenaris d’acció per a les problemàtiques més urgents després de l’incendi», detallen des de l’Assemblea».


Foto:Assemblea Oberta de Pego


Durant eixa primera reunió amb experts es va procedir a crear diversos grups de treball, destinats a cobrir els diferents requeriments que tenen les zones afectades.

– Mapa cartogràfic de la zona cremada.
– Avaluació dels danys als béns afectats.
– Control i disminució del risc de plagues en les masses pinars.
– Identificació de les zones amb sòl a protegir.
– Anàlisi i quantificació de la diversitat ecològica.
– Educació i sensibilització mediambiental.

Grups de treball que són alhora, accions a emprendre’s «per donar solució a un gravíssim succés que ha posat de relleu la manca de cura que tenim de cara al nostre ecosistema», reflexiona l’Assemblea.


Foto:Assemblea Oberta de Pego


Avançava l’Assemblea Oberta de Pego que, «en les properes setmanes ens reunirem amb els Ajuntaments de les distintes poblacions afectades pel foc» amb la finalitat de «col·laborar conjuntament per donar una solució global a la crisi mediambiental».

La Plataforma és presentada «com un actor imprescindible en el procés de recuperació de les muntanyes i defensa del territori, donat que disposa d’un gran equip de tècnics i voluntaris que treballaran sense cessar pel bé del nostre entorn».

L’Assemblea Oberta de Pego emplaça a tota la població afectada directament o indirecta per l’incendi del 14 de maig, a participar en la Plataforma per «donar-li forma entre totes i tots» i alhora per a «aconseguir que la Plataforma esdevinga un símbol d’unió popular en defensa de la nostra terra».

Representants de l’Assemblea Oberta de Pego seran entrevistats hui dimecres, de 21 a 22h., al programa de Ràdio Pego ‘La teua veu’.


Foto:Assemblea Oberta de Pego
828 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!