La plataforma per la defensa de la sanitat pública es concentra per a reclamar una sanitat 100% pública comarcal

Dins la campanya estatal “la privatització mata”a la que s’han sumat. Esta campanya la duen endavant diversos col•lectius que s’han proposat estendre la lluita contra el deteriorament i privatització del sistema sanitari per tot l’estat. A la Marina Alta la plataforma convoca per al dissabte, 5 d’abril, al jardí de l’entrada de la cafeteria de l’Hospital comarcal.
La Plataforma per la defensa de la sanitat pública a la Marina Alta ha convocat als mitjans de comunicació demà per a presentar la campanya ‘La privatització mata’, d’àmbit estatal i a la que la Plataforma de la Marina Alta s’ha unit adaptant-la a la realitat comarcal.

El proper dissabte 5 d’abril a les 18.00h la nostra plataforma farà una manifestació, a l’hopital comarcal, concretament al jardí de l’entrada de la cafeteria, al costat de les urgències, per a reclamar que la gestió de la sanitat a la Marina Alta torne a ser 100% pública.
A la pàgina web www.laprivatizacionmata.org, es pot llegir que “davant del procés de desmantellament i privatització de la sanitat que s’està produint des de fa anys en tot l’estat, col•lectius de diversos punts hem unit els nostres esforços per a coordinar les lluites per un sistema sanitari realment públic, universal, de qualitat, i en el que l’actuació sobre els determinants soci econòmics i mediambientals de la malaltia siguen prioritaris”. Eixos col•lectius que s’han unit, com la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta, estan posant en marxa una campanya dirigida “a estendre la lluita contra el deteriorament i privatització del sistema sanitari”.

Els col•lectius que composen ‘La privatització mata’ són “conscients que en el moment històric actual […] ja no entrem en els seus plans, no som necessaris i per tant han decidit que no cal mantindre sistemes que protegisquen a la població, transformant l’assistència sanitària en un negoci més”.

Afirmen els col•lectius de ‘La privatització mata’ que “el sistema és nostre, el financem nosaltres, treballadors, parats i exclosos. No obstant això, el gestionen i exploten, per als seus interessos particulars, polítics i empresaris. Només articulant una resposta coordinada podrem garantir que en uns anys existisca un sistema per a tots”, conclouen.

Defensen que “la paralització del procés de privatització, iniciat fa anys, només podrà frenar-se i revertir-se, dirigint-nos cap a un model realment públic (és a dir, amb participació real de la població i els treballadors en la seua gestió i control), la qual cosa només s’aconseguirà amb la lluita en el carrer”.

Amb l’objectiu d’exigir una sanitat a la Marina Alta de gestió 100% pública, la Plataforma per la defensa de la sanitat pública de la Marina Alta fa una crida a tota la ciutadania de la comarca perquè recolzen, amb la seua presència, la manifestació que han convocat el dissabte, 5 d’abril, a les 18h., davant el jardí d’entrada a la cafeteria de l’Hospital de Dénia. L’objectiu és fer una “demostració de força democràtica per a dir-li al govern de la Generalitat Valenciana que no volem l’actual sistema de salut i que volem deixar de ser ciutadans i ciutadanes de segona”.573 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!