Abertis dubta de l’alliberament de l’AP-7 a partir 2019

L’empresa que gestiona esta autopista assegura que veu complicat que la via deixe de ser de pagament “per les necessitats de finançament del sector públic”. Malgrat esta opinió, el Govern central està convençut que sí que es liberalitzarà l’AP-7.
Hui Las Provincias publica que Abertis, l’empresa que explota l’AP-7, ha assegurat que veu complicat que l’autopista deixe de ser de pagament a partir de 2019, quan acaba l’actual concessió. Una percepció distant a la donada, fa dos setmanes pel Ministeri de Foment i repetida pel Secretari d’Estat el passat divendres davant de la Xarxa d’Alcaldes de la Marina Alta, a la que va acudir l’alcalde de Pego, Enrique Moll.

El president d’Abertis, Salvador Alemany, ha explicat que desconeix «si serà possible [l’alliberament de l’autopista], per les necessitats de finançament del sector públic», i sobretot perquè «les necessitats socials no disminuiran».

D’altra banda, però, el Govern central està convençut que així serà, el que permetrà que, per a viatjar des d’Alacant fins a Tarragona, no siga necessari abonar cap quantitat econòmica, una cosa que des de la Generalitat van veure amb molt bons ulls. De fet, la consellera d’Infraestructures, Isabel Bonig, va considerar en aquell moment que dita autopista «és una infraestructura clau per a la façana mediterrània i per a optimitzar els recursos» que disposa la Comunitat. Així mateix, va afegir que la gratuïtat de l’AP-7 «reduirà la pressió que actualment existix sobre la N-340 i la N-332, amb la consegüent descongestió del trànsit que es registra en nombrosos trams».

Malgrat totes les circumstàncies positives, Alemany va insistir en la seua postura. «No crec que es camine cap a una gratuïtat completa de la xarxa» d’autopistes espanyoles. La data límit que va anunciar Foment és just la mateixa en què acaba el contracte d’Abertis per l’explotació de la via que unix el territori valencià amb Catalunya, encara que l’empresa està disposada a asseure’s novament a dialogar amb les autoritats. «Si hi ha alguna negociació, per la nostra part entraríem», va afegir en eixe sentit.

Fins a 2019, davant la quantitat de vehicles que travessen Oliva, L’Alqueria de la Comtesa, Palmera i Bellreguard, el Ministeri de Foment es va comprometre a impulsar dos actuacions al tram d’autopista de la Safor. D’una banda, la immediata obertura de negociacions amb la Generalitat i l’empresa Abertis, per a eliminar o reduir el peatge als camions a fi que deixen de travessar Oliva. Eixa negociació serà amb vista a què, cap a finals de 2014, s’haja pogut arribar a un acord com el que ja s’ha donat en alguns municipis per a evitar el trànsit per àrees urbanes.

L’altra promesa és la construcció d’un enllaç a l’AP-7 al sud d’Oliva (l’accés de Pego), i accessos als polígons industrials, una cosa que constituïx una altra llarga reivindicació de tots els grups municipals olivers. Si els càlculs es complixen, eixa obra podria ser una realitat al llarg de 2015.

Apuntava Moll que “el renovar la concessió de l’autopista AP-7, tots sabem que s’ha renovat. Ja fa més de 20 anys que hauria de ser nostra” i apunta a què “si fa 20 anys que ja ens l’haurien d’haver entregat, se suposa que la inversió ja s’ha amortitzat”. Concloïa que “ningú ens garantix [l’alliberament de l’AP-7 a partir de 2019] perquè no hi ha res signat, són especulacions”.


836 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!