La Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de la Marina es manifesta hui a Teulada-Moraira

A les 20:00 h en la Plaça de la Constitució, davant de l’Ajuntament. La protesta vol condemnar l’imminent tancament de les urgències nocturnes dels centres de salut de Teulada-Moraira i Orba. L’alcalde de Teulada assegura que no es tancaran més les urgències nocturnes.
La Plataforma per la Sanitat Pública de la Marina Alta demostra, a cada pas, la seua determinació per defensar la sanitat pública de la ciutadania de la comarca. En esta ocasió el motiu és, segons les seues informacions, l’imminent tancament de les urgències nocturnes dels centres de salut de Teulada-Moraira i Orba. Davant esta circumstància, hui s’ha adherit a una manifestació convocada pel PSPV de Teulada-Moraira per rebutjar eixe possible tancament.

La mobilització està prevista esta vesprada a les 20h., a la Plaça de la Constitució, davant l’ajuntament de Teulada-Moraira. Des de la Plataforma anuncien que “esta mobilització és també per a condemnar el proper tancament de les urgències nocturnes d’Orba i – l’eliminació del segon equip de guàrdia dels C.S. de Dènia, Xàbia i Calp”. I davant això la Plataforma fa “una denúncia pública directa i contundent contra Marina Salud, principal responsable de la SALUT de la Marina Alta”.

Per la seua part, l’alcalde de Teulada-Moraira, Antoni Joan Bertomeu, va reiterar ahir que «el servei d’urgències del centre de salut de Teulada no va a tancar-se» i va llançar un missatge de tranquil·litat als veïns perquè el centre continuarà prestant el servei. Segons va dir, «no cal espantar a la gent perquè no hi ha motiu per a això i no cal parlar si no hi ha dades i informació concreta sobre este assumpte tan important».

Quant a la mobilització prevista per a hui, va apuntar que «no hi ha motius per a això, ja que està instigada per un partit polític amb finalitats polítiques». Per la seua banda, la Plataforma en defensa de la Sanitat Pública de la Marina Alta, preocupada per la ciutadania, sí que considera oportú adherir-se a la manifestació d’esta vesprada, entre d’altres coses perquè ja al desembre va fer un “avanç” informatiu del mal funcionament de l’Hospital ja que este patix “saturació en urgències, pacients amb més de 80 hores d’estada sense ingressar-los en planta, falta de personal d’infermeria i auxiliars –en urgències i en plata- el que crea una falta d’assistència molt greu”.

Altres deficiències detectades per la Plataforma són que “en el servei d’urgències, no hi ha suficients auxiliars d’infermeria per a realitzar la higiene, canviar bolquers o ajudar a una higiene digna. A més, en aquest servei saturat de malalts no existeix intimitat ni per a anar al servei, canviar plats ni realitzar la higiene. Tanmateix, en el servei de la UCI, l’índex auxiliar-DUE/malalt és de 4 a 5 boxes per treballador, pels 3 malalts per treballador que marca la OMS”.

Totes aquestes i més coses han sigut les que després dels tancaments dels C.S. d’Ondara, Verger, Gata i Pedreguer, han fet  que la Plataforma de Salut Pública de la Marina Alta  faja  una crida a les Mobilitzacions. “El tancament dels Centres de Salut ha sigut la gota que ha vesat el got,ara segueix el retall i li toca el tancament de Teulada-Moraira i Orba”, conclou la Plataforma que denuncia que “l’Empresa Marina Salud no frena i la Conselleria continua mirant a una altre lloc i donant-li l’esquena a la Salut de la Marina Alta”.

Davant tot l’anteriorment explicat la Plataforma convoca una manifestació per al dia 28 de setembre a les 19:00 h amb eixida a la Xara (porta de l’església) fins l’Hospital de Dénia. Esta convocatòria, aclarixen, “és pel tancament dels Centres de Salut i per tots els retalls que aquesta comarca ve aguantant des què l’empresa Marina Salud es va fer càrrec de l’assistència sanitària a la comarca”.
565 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

Obligatori *

Hola!!