La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència el dijous torna al carrer

Amb la concentració mensual a la Glorieta del País Valencià de Dénia. La cita és a les 19 hores. Amb aquestes mobilitzacions continuen demandant els recursos bàsics i necessaris per a les persones amb discapacitat de la comarca.

La Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta va nàixer al novembre de 2009 amb la finalitat de vigilar l’aplicació efectiva de la Llei de Dependència per la Conselleria de Benestar Social i la defensa i reivindicació dels drets del col•lectiu de les persones amb discapacitat. Aquesta Plataforma agrupa a totes les associacions de discapacitats de la Marina Alta, entre les que es troba la pegolina Obrint Camí, i durant aquest temps han dut a terme reivindicacions i protestes a la comarca i fora d’ella.

Durant aquest temps la Plataforma en Defensa per la Llei de Dependència de la Marina Alta ha mantingut diverses reunions amb polítics, ha presentat mocions en els 33 ajuntaments de la comarca demanant suport per part dels plenaris a la construcció d’un Centre de Dia i Residència per a discapacitats psíquics greument afectats i per a malalts mentals. Ha presentat denúncia davant el Síndic de Greuges exposant la falta de recursos per a discapacitats a la Marina Alta i en la seua contestació, en abril de 2010, el Síndic de Greuges els ha donat la raó i va suggerir a la Conselleria d’Educació l’ampliació del Col•legi d’Educació Especial ‘Raquel Payà’ i a la de Benestar Social la construcció de dit Centre de Dia i Residència. A més, la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta es va manifestar a Ondara a l’abril de 2010 en contra del tancament del TAPIS de la Mancomunitat de Serveis Socials de la Marina Alta. També es va manifestar a Dénia al juny de 2010 demanant més recursos en la comarca per a les persones amb discapacitat.

No obstant i malgrat els esforços duts a terme, la realitat és que encara queden moltes necessitats per cobrir a la Marina Alta i és per això que la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència de la Marina Alta el passat dijous, 24 de febrer, va anunciar que, cansada de ser enganyada per Conselleria i Ajuntaments, anava a donar la batalla per aconseguir els recursos necessaris per a les persones discapacitades de la comarca que actualment no existeixen.

Entre les seues actuacions de protesta, concentracions els primers dijous de mes a les 19 hores a la Glorieta de Dénia. Així, demà dijous, 7 de març, la Plataforma en Defensa de la Llei de Dependència serà puntual a la cita.
578 Visites

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà.

*

code

Obligatori *

Hola!!